buffalobill @ 12.12.2016. 9:00
samuraj bilo bi interesantno da ti i cor navedete neki razlog zasto ne volite bracu coen,nisam neki zaludjeni fan ali ti ljudi rade dobre filmove,recimo i true grit,odlican remake
samuraj @ 12.12.2016. 12:58
Ja sam samo rekao da ih ne volim previše i da se to ponajviše odnosi na njihove komedije, a komedije im čine sigurno pola njihovog opusa ako ne i više. Jednostavno ne paše mi njihov smisao za humor, neduhovito i neinteresantno, a ponekad čak i pretenciozno kao npr. "Barton Fink" ili "Ozbiljan čovjek". Ovo je jedini njihov triler koji ne volim, ali što se tiče ostatka imaju vrlo dobrih uradaka. "True grit" je svakako jedan od boljih malo novijih remakova i neovesterna. Ipak za nijedan njihov film ne mogu reći da je perfektan osim "Farga".
buffalobill @ 12.12.2016. 13:17
s tim se slazem,braca coen nemaju smisla za humor al snimaju dobre filmove
cor @ 30.7.2017. 21:06
samuraj@, odmah mi je lakše, više nisma usamljena :D. :).
slažem se, coenovci imaju neobičan smisao za humor i forsiraju ga do beskraja, što nije uvijek probavljivo. blood simple izdvajam, možda zbog glumačke postave, ne znam zašto, otprilike je pogodio moj ukus iako nije ništa posebno, samo jedan mali zgodan filmić. ostatak ostvarenja ostavljam njihovim fanovima da u njima uživaju, na mene nisu ostavili osobit utisak.
cor @ 30.7.2017. 21:09
bufalobill@, biutiful mi se čini jako mračan, tjeskoban film..stavim na popis za pogledati.
cif01 @ 23.1.2019. 21:15
zadnji dobar film koji je dobio oscara
don berna @ 6.12.2019. 17:45
realnost života , misliš se , dvoumiš , napraviš i sjebeš se
sudo @ 27.4.2020. 3:23
Precijenjeno smeće, kao i fargo, radnja filma je mnogo bitna, a braća coen znaju napraviti samo dosadnu radnju, mrtvu, sa kao čudnom atmosferom, ubaciš glumce sa manjim kvalitetom u njegove filmove i na radnju lagano neka 2/10 ocjena
bureq @ 25.4.2021. 1:04
Nakon 100 godina sam uhvatio vremena da ga pogledam i nakon svih mogucih pohvala koje sam vidio dobio sam tesko razocaranje. U filmu je odlican samo J.Bardem a ostali likovi su totalno bez veze. Likovi koje glume T.L.Jones i W.Harelson nemaju nikakvog smisla tj. nemaju skoro nikakav utjecaj na film a onaj lik od Brolina bjezi cijeli film i onda odjenom umre tek tako. Bas bez veze...
cala @ 25.4.2021. 19:41
jedan od najboljih filmova ikad za mene,klasik u svakom smislu riječi,Bardem brutalan
chevalier @ 12.2.2022. 19:57
Vrlo zanimljiv film za pogledati, braća Coen na oečkivano visokoj razini, sve bi bilo za 5 (tj. 10) da s likom kojeg glumi Bardem nisu malo pretjerali.
On je praktički čovjek - terminator kojemu nitko ne može ništa, a Bardem ga glumi kao da je se radi o retardiranoj osobi.
I jedno i drugo je previše over-the-top za realisitčki milje u koji je film postavljen i u kojem funkcionira.
aya @ 13.2.2022. 17:46
a Bardem ga glumi kao da je se radi o retardiranoj osobi.
Potpuno se slažem da je Bardem preglumio.
jeremiah @ 23.3.2022. 7:47
Pištolj za stoku. Daj nemoj me jebat. Tak je mogo i agregat za struju za sobom vuć, pa s elektro vilicom tamanit ljude naokolo. Ili možda plinskom bocom i brenerom. Bilo bi još teatralnije. Besmisleno preseravanje u svrhu
nekakve note posebnosti i otklona od uobičajenog.Koji kurac fali pištolju i prigušivaču.Al ne, ak nije boca, onda mora bit nekakva pušketina od 2 metra s prigušivačem ko konzerva pive. Valjda ju je lakše sakrit i nosit ispod sakoa.Svi protagonisti odlični. Ne znam šta ste se tolko zakačili za Španca.Dule Lokin i kaubojke.Nimalo bolji od Brolina i Đonsa.Valjda zbog neuobičajenog stajlinga i doze teatralnosti koja u pojedinim trenucima graniči s groteskom.Uglavnom sumoran, ali dobar film. Već uobičajeno od braće. Ne sviđaju se svakom i često
se javlja podjeljenost publike i kritike kad se o njihovim uradcima radi, ali reći da ne rade dobre i zanimljive filmove bilo bi nepravedno.
moooochas @ 27.3.2024. 23:46
Filmcina ! U mojih top 10 a sto se tice glume Bardema, uz Denzela (training day) i Joaquina (Joker) najbolje uloge ikad
moooochas @ 25.1.2025. 0:38
Sta reci za ovaj film. Remek djelo.
Meni licno u top 5 filmova svih vremena a gluma Javiera Bardema je bez komentara. Ocjena 10/10