doom @ 31.3.2011. 11:54
u potrazi za shlaserima nabasal sam na The Burning iz 1981-e ...i moram priznati da mi je jedan od boljih shlasera uopce koji sam gledal ,kad sam ga pogledal vrag mi nije dal mira i malo sam prosvrljal po netu i vidim da svi koji su ga gledali dali jako pozitivne ocijene cak na nekim velikim forumimam i blogovima (koje necu reklamirat)prozvali najboljim shlaserom 80-ih....i moram priznati da se slazem ....bilo mi je cudno kak nisam prije cul za taj film al dobro malo je ljubitelja shlasera u mojem okruzenju....kaj se tice filma samoga radnja je bas super cak u nekim situacijama psihodelican ,svida mi se jako jer sam ubojica nije prikazivan nego gledan njegovim ocima uz psihodelicnim disanjima i jos psihodelicnim tonovima skoro do kraja (zadnjih 5 min) ....film me u nekim scenama podsijetil na jasona ali malo, ne previse...stvarno se nisam dosadival gledajuci ga jer je stalno bila doza napetosti tj ...naglog napadanja koji mora ali i nemora biti...kaj se tice oruzja sa kojim je negativac ubijal hmm do sad nisam si mogel predociti kaj se sve moze sa skarama za zivicu hehe al oke....u filmu ima dosta glumaca koji su danas poznatiji u svim bransama filmova tak da ih je zanimljivo vidjeti kao klince....sve u svemu ovaj film bi bil dobar i zanimljiv i onima koji nisu bas ljubitelji takvih filmova ali mi je o tome tesko suditi jer a ih obozavam tak i da je najvece sranje ja bi rekel da je oke ..al dobro!! ja cu taj film staviti pod klasik koji bi trebal svaki ljubitelj shlasera pogledati...moja konacna ocijena za taj film je 9/10.....
ukratko(copy)
Radnja započinje u ljetnom kampu Blackfoot gdje se nekolicina teenagera odlučuje na zajebanciju sa domarom kampa Cropsyem. Dok spava ispred glave mu stavljaju nekakvu zapaljenju trulu lubanju i onda ga naprasno bude. Pospani Cropsy se usere u gaće i u panici sruši lubanju na svoj krevet te uzrokuju požar. Potpuno zapaljen istrči iz svoje kolibe i surva se niz provaliju. Pet godina kasnije, potpuno spaljenoga Cropsya puštaju iz bolnice, a u glavi mu je jedino brutalna osveta. Preko puta kampa Blackfoot, sada se nalazi novi kamp, prepun potencijalnih žrtvi.
myna @ 31.3.2011. 12:12
našla sam recenziju ovog filma na stranici horror.hr,bilo je pod "must see" pa sam si ga skunula....dobar je film,a kak sam vidla georgea iz seinfelda hehe,,,