djmijusko @ 6.4.2010. 10:39
Jedan dobar film o dobrim i lošim momcima. Saga o postapokaliptičnoj Americi (svetu) kojom luta misteriozni Denzel Vošington, mešavina Pobesnelog Maks Mela Gibsona i Klinta Za šaku dolara Istvuda. I onog vatrogasca iz legendarnog Bredberijevog romana/filma „Farenhajt 451″, gde su vlasti spalile sve knjige, a pripadnici Pokreta Otpora ih čuvaju od zaborava učeći ih napamet. A ima tu i malo(više) religiozne čistoće i mirnoće Čarltona Ben Hur Hestona… O Brusu Liju ili Kventinu Tarantinu da i ne govorim. Za svakog po nešto…
dalje
beno @ 13.6.2010. 18:38
Stvarno nije los film. Postapokalipticna prica o vjeri i moci. Manje akcije nego sto sam ocekivao. 7,4/10
Btw. Ne bi bila greska da su film nazvali "Fallout - the movie"
Edit: ocito nisam jedini kojeg je film podsjetio na fallout (u ovom slucaju F3) :)
nocoslav @ 15.6.2010. 15:07
**SPOILER**
Film je odličan zbog doslovno dvije perspektive gledanja, na drugo gledanje kada sam shvatio da je Eli totalno slijep film dobiva totalno drukčije značenje..
beno @ 15.6.2010. 16:13
**SPOILER**
Film je odličan zbog doslovno dvije perspektive gledanja, na drugo gledanje kada sam shvatio da je*** film dobiva totalno drukčije značenje..
nocoslav
Superturbomegaextremespoiler :)
nocoslav @ 15.6.2010. 16:54
soory morao sam :)
znam dosta ljudi koji su pogledali film po par puta a nisu skužili dioptriju glavnog lika.
jua @ 15.6.2010. 18:51
pa lijepo je čovjek upozorio na spoiler pa ti ne čitaj ako ne želiš znati =)
mrzim one koji samo lupe bez da malo uzmu u obzir da nisu svi ljudi gledali taj film
beno @ 15.6.2010. 20:10
Steta sto nema na forumu neki "spoiler" stil (kao sto ima bold, italic, quote...).
doom @ 23.1.2011. 23:31
da u neku ruku je vestern ....btw film je jebenica!!!
bearfoot @ 20.2.2011. 21:09
moja ocjena sve govori...jednom gledao i nikad više...
atmosfera i dobre scene borbe nisu mi prevagnule
jua @ 16.3.2011. 20:39
moja ocjena sve govori...jednom gledao i nikad više...
atmosfera i dobre scene borbe nisu mi prevagnule bibliju na braille-ovom pismu koja će spasiti svijet...
bearfoot
E ovo je Superturbomegaextremespoiler
matej123 @ 25.2.2012. 15:01
Ma ovo je odlican film PREPORUKA!!!
brix @ 26.2.2012. 4:25
dosta dobar, zaokružen film. nije loš za pogledati
zoroaster @ 19.11.2013. 0:43
Atmosfera i soundtrack vrlo dobri.
Nekoliko ozbiljnijih rupa u fabuli: 30 g. hodanja da se prijeđe SAD od istočne do zapadne obale? Da je puzao unatrag stigao bi ranije. Slijepac koji reagira superagilno u svakoj situaciji? Ima još toga, ali neka...
Religijska propaganda koja se dosta brzo zaboravlja.
4,5/10
pisatel @ 27.1.2016. 14:04
Film je kao spoj Zatoichi-ja i Mad Max postapokaliptičnog svijeta i atmosfera na početku je vrlo dobra, no pojavljuju se mnoge nelogičnosti.
Ne djeluje mi film kao religijska propaganda pošto se radi kao o "osvještavanju" ljudi i kao uvođenju pretpostavljam obrazovnog sustava koji bi na kraju srušio vladavinu divljih postapokaliptičnih bandi i ponovno utemeljio SAD prije svega valjda.
Radnja i priča oko 30 god. lutanja i sve vezano uz to kao i činjenicu oko čega se konkretno na kraju završava film ne djeluju pretjerano suvislima.
Glavni objekt i subjekt filma se u tome svemu mogu bilo čime zamijeniti.
[spoiler]
Akcija od početka očito slijepog glavnog glumca je pretjerana i cijela poanta oko opasnosti jedne knjige je stvarno neobjašnjena i prije svega pretjerana, što se tiče Biblije mogao je nositi sa sobom i DVD "Igara gladi" ili bilo što drugo što bi moglo navodno utjecati opasno na ljude sa obzirom na sve, sa obzirom na današnji svijet i potencijalnu budućnost i utjecalo bi zasigurno više od bilo kakve knjige čak i takve nažalost...
Sad ako je poanta da je junak inspiriran knjigom sposoban tako dijeliti smrtonosnu pravdu okolo je pak druga stvar...
[/spoiler]
leon123 @ 12.10.2017. 10:32
Meni je ovaj film malo dosadan.
Malo mi je prenagao.To je to od mene.
4.0/10
fiorano @ 12.10.2017. 22:07
Dobar film, ali kraj ne kužim. Biblija je na Brailleovom pismu, za slijepe osobe. Njemu na kraju zumiraju oči i ispada da su mu zjenice svijetlo plave boje, kao da je i on slijep. A kroz cijeli film, što sve radi i kako se kreće, nema šanse da je slijep. Nije mi jasan kraj. Ali mi je film i više nego ok.
malo @ 13.10.2017. 23:27
Možda je film ok, ali već na samo spominjanje Biblije i Boga odlučio sam ne pogledati ga.