sever69 @ 11.2.2010. 13:58
Pogledao i ovaj film, konačno nekaj za muške, bez ljubakanja i sl. gluposti, akcija i muška zafrkancija, svaka čast redateljici! Odličan film!
buzdovan @ 24.3.2010. 9:53
Jedan od najlošijih filmova koji sam pogledao u životu!
Prazan, nepotreban i poprilično glup!
131 minuta NIČEGA! I onda glupavi Ameri ovo smeće zatrpaju Oskarima!?
Ovo je film koji bi jedini smisao dobio kad bi ga prikazivali poslije obilnog nedjeljnog ručka američkim marincima i njihovim užim obiteljima...

firex @ 24.3.2010. 15:09
jedino što mi se sviđalo u filmu jest realnost . ali su zato svi ostali elementi nedovoljno ili nikako iskorišteni .
kenji @ 29.3.2010. 4:05
˝131 minuta NIČEGA! I onda glupavi Ameri ovo smeće zatrpaju Oskarima!?˝
Da, nihilizam je prisutan u ratu.To se vidi u filmu:) Ima snažnu poruku: rat je opasna droga, a to se vidi po glavnom liku koji između odlaska i obitelji bira vraćanje u rat. Prati se život trojice vojnika i njihovi različiti načini nošenja sa svakodnevnim opasnostima i traumama koje im donosi boravak u Iraku.
E ako je to ništa, a dobro da onda imamo avatar koji je stvarno kuul...
ah svakom svoje zelje...
buzdovan @ 29.3.2010. 13:27
˝131 minuta NIČEGA! I onda glupavi Ameri ovo smeće zatrpaju Oskarima!?˝
Da, nihilizam je prisutan u ratu.To se vidi u filmu:) Ima snažnu poruku: rat je opasna droga, a to se vidi po glavnom liku koji između odlaska i obitelji bira vraćanje u rat. Prati se život trojice vojnika i njihovi različiti načini nošenja sa svakodnevnim opasnostima i traumama koje im donosi boravak u Iraku.
E ako je to ništa, a dobro da onda imamo avatar koji je stvarno kuul...
ah svakom svoje zelje...
Kenji
Jebiga, za "snažnu poruku" je potreban kvalitetan, a ne (pre)dug film!
Film je klasično američko glorificiranje vlastitih gluposti i promašaja! Ameri konstantno od vlastitog dreka prave (nagrađene) kolače.
Trojica vojnika? Pa što onda? Trenutno je tamo tisuće vojnika od kojih svaki rat proživljava na svoj način.
A ovaj izbor između obitelji i povratka u rat je vrhunac američke prozirne demagogije i glorificiranja iskrivljenih mjerila vrijednosti...

P.S. BTW, kaže se: "Svakome njegove želje", a ne svoje...
koktelici @ 2.4.2010. 20:52
Jedan od najlošijih filmova koji sam pogledao u životu!
Prazan, nepotreban i poprilično glup!
131 minuta NIČEGA! I onda glupavi Ameri ovo smeće zatrpaju Oskarima!?
Ovo je film koji bi jedini smisao dobio kad bi ga prikazivali poslije obilnog nedjeljnog ručka američkim marincima i njihovim užim obiteljima...

buzdovan
QFT
130 minuta razmontiranja explozivnih naprava. sranje.
karakteran @ 3.4.2010. 11:14
film nije vrhunski, ali nije ni za bacit. gledljiv. 3 out of 5.
beno @ 3.4.2010. 12:20
Daleko je od filma za oskara, ali svejedno jedan cisto OK "lazni dokumentarac" o 30 dana (tako nekako ako se dobro sjecam) jedne jedinice za razminiravanje u Iraku 7,5/10
sever69 @ 3.4.2010. 19:38
Svi vi koji se žalite na film, ajd, priznajte da više volite romantične komedije, ljubiće i slično, kaj ne?!
nocoslav @ 30.5.2010. 22:45
Jebiga, za "snažnu poruku" je potreban kvalitetan, a ne (pre)dug film!
Film je klasično američko glorificiranje vlastitih gluposti i promašaja! Ameri konstantno od vlastitog dreka prave (nagrađene) kolače.
Trojica vojnika? Pa što onda? Trenutno je tamo tisuće vojnika od kojih svaki rat proživljava na svoj način.
A ovaj izbor između obitelji i povratka u rat je vrhunac američke prozirne demagogije i glorificiranja iskrivljenih mjerila vrijednosti...

P.S. BTW, kaže se: "Svakome njegove želje", a ne svoje...
buzdovan
Slažem se s ovim
Evo jedan sličan primjer američkog glorificiranja
Zasto je Omaha beach najpoznatija plaža sa iskrcavanja saveznika na europu. Zato jer je na toj plaži najviše američkih vojnika tamo poginulo. Razlog zašto je US Army tamo imao najviše žrtava je to što njihovo bombardiranje sa brodova nije pogodilo niti jedan njemački bunker. Naravno čim se je to ekraniziralo u Saving Private Ryan to je bio vrhunski poduhvat američke vojske dok se šuti o francuniskim i britanskim komandosima na Juno plaži gdje su naletili na wehrmachtove vojnike s rukama u zraku(jedva dočekali kraj bombardiranju.
akasha @ 22.8.2010. 16:03
Pogledao i ovaj film, konačno nekaj za muške, bez ljubakanja i sl. gluposti, akcija i muška zafrkancija, svaka čast redateljici! Odličan film!
sever69
Cool! Ali nije samo za muške. Ima i žena kojima se jako sviđa. 
Oscara je pravedno zaslužio (zamislite jada da ga je dobio Avatar, e to bi bilo strašno:)
A ljudima kojima se ne sviđa, i koji govore o 130 min ničega, misle vjerojatno na ovu scenu, za koju ja pak mislim da je jedna od najboljih.
Čovjeku muha plazi po oku, a on ni ne trepće..
100 ljudi, 100 čudi.. Ne može se svima svidjeti...
incognito @ 6.9.2010. 12:49
Uvijek ću dati prednost ovom filmu, iako ga zaista nema smisla uspoređivati s Avatarom...
crnisokol @ 5.10.2010. 17:27
Razočarao me film, od dobitnika oskara sam očekivao puno više..po meni osrednji film s nekoliko odličnih scena (sniper figt :D).. i da, Avatar mi je bolji..
k1g3n @ 27.2.2011. 16:52
Film je razočaravajuč s obzirom za dobitnika čak 6 oskara,no međutim može se odgledati :)
skype @ 27.2.2011. 18:01
Film je jedno obično sranje, poserem mu se na sve oskare koje je dobio. BTW, dok oni nisu došli u Irak tamo bombe nisu pucale.
bearfoot @ 27.2.2011. 18:07
1 od 5 filmova koji poberu nagrade i oskare stvarno to i zaslužuje, ostalo je politika, interesni lobiji, novac...
zappap @ 28.2.2011. 10:28
Dobar i realan film(drmusava kamera je preduvjet realnosti u akcijskim filmovima
). Nema opravdavanja ni objašnjavanja američkog boja u Iraku, što je čest prikaz u drugim ratnim filmovima u kojima se Amerikanci bore na tuđem tlu, za svoju "slobodu" i za "slobodu" domicilnog stanovništva. Samo ogoljena borba za preživljavanje, na samom terenu, a i kasnije, kad se narednik vrati kući. Glorificiranja u filmu jednostavno nema, režija je objektivna, ponegdje predvidiva. No predvidivost ne umanjuje vrijednost filma, samo pojačava dojam ratnog kruga; bomba, strah, nepovjerenje, krv...sve uokvireno bojom pijeska. 365 dana.
buzdovan @ 28.2.2011. 11:47
Dobar i realan film(drmusava kamera je preduvjet realnosti u akcijskim filmovima
). Nema opravdavanja ni objašnjavanja američkog boja u Iraku, što je čest prikaz u drugim ratnim filmovima u kojima se Amerikanci bore na tuđem tlu, za svoju "slobodu" i za "slobodu" domicilnog stanovništva. Samo ogoljena borba za preživljavanje, na samom terenu, a i kasnije, kad se narednik vrati kući. Glorificiranja u filmu jednostavno nema, režija je objektivna, ponegdje predvidiva. No predvidivost ne umanjuje vrijednost filma, samo pojačava dojam ratnog kruga; bomba, strah, nepovjerenje, krv...sve uokvireno bojom pijeska. 365 dana.
Zappap
A je l' dobio oskara i za drmusavu kameru!?
Ja sam čuo da je kamerman u biti imao Parkinsonovu bolest... 
Cijeli film je glorifikacija američke gluposti i devijantne politike koju vode! I tu daljnje rasprave, nažalost, nema.
entina @ 28.2.2011. 12:34
Prijevod filma mi je očajan, skoro ga nisam pogledala zbog toga. Ne volim gledat filmove pod opterećenjem famoznih oskara, onda obično tražim nešto posebno ili spektakularno što bi opravdalo tu nagradu. Ovaj mi se film svidio, mada ne preferiram ratne. Baš zato jer prikazuje borbu za preživljavanje i bavi se psihičkim stanjima ljudi koji ratuju. I zato jer nema neku razvikanu glumačku postavu... Dobar ratni film u kojem su ljudi koji to sve proživljavaju glavni i jedini akteri.
auran @ 28.2.2011. 20:40
"Narednik James" sasvim je zasluženo 2010. godine trijumfirao na dodjeli nagrade Oscar. Odlično vođena radnja filma potpomognuta je efektnom režijom dokumentarističkog stila, čime je postignuta uvjerljivost i realistični prikaz (po)ratnog stanja u Iraku. Kroz opasne situacije s kojima se svakodnevno susreću pripadnici odreda za demontiranje eksplozivnih naprava, pratimo njihovo polagano psihološko propadanje pod konstantnim teretom stresa, straha i neizvjesnosti.
Redateljica Kathryn Bigelow je iz scenarija, glumaca i ambijenta (gradske ulice, pustinja, američka vojna baza) u kojemu je film sniman, izvukla maksimum podarivši nam mogućnost da iz daljine okusimo strah, neizvjesnost, kaos i rasulo koje vlada u Iraku.
Oni koji očekuju akcijski ratni film biti će razočarani, jer je naglasak stavljen na psihološka stanja glavnih likova i njihove karaktere.