joker12 @ 11.1.2014. 15:49
Dat ću vam jedan jedini razlog koji može opravdati zašto je Sherlock bolja serija od Sherlock i Watson.
NAČIN SERIJE
Sherlock dostojno pokazuje Sherlocka Holmesa u 21. stoljeću i to u Londonu, a Sherlock i Watson je zapravo C.S.I. pod imenom Sherlock Holmes.
lordadamko @ 11.1.2014. 15:56
britanska verzija mi je ipak malo jaca, al i mora bit, posto pusta samo 3 prosirene serije po sezoni...
na kraju dana gledam obadvije i svidaju mi se obje...
pandaboy @ 11.1.2014. 16:45
Izuzevši argument sa policijom, ja vidim pet razloga zašto je "Sherlock i Watson" manje kvalitetan...ali hej, svakom njegovo...
sarnedhiel @ 11.1.2014. 17:13
ovo je totalna glupost.. uopće uspoređivat ovo dvoje.. znam da je i jedno i drugo Sherlock, ali totalno je neusporedivo.. Elementary je sasvim ok serija tipa CSI ili mentalista, al sve manje i manje ima veze sa Sherlockom. S druge strane Sherlocka snimaju tipa Poirota (moglo bi se reć serijal tv filmova) i puno je vjerodostojniji.
petar bartul @ 11.1.2014. 19:19
Sherlocku je mjesto u Britaniji, Londonu i sl... Ni ne namjeravam gledati američku. Dosta je pročitati komentare dolje. Američke serije sve više tonu u kolotečinu, postaju predvidive... (čast izuzecima BB, GoT...
manuel robbery @ 12.1.2014. 1:16
Ne postoji niti jedan paramentar po kojem je Elementary bolji od Sherlocka.
cor @ 12.1.2014. 1:39
pogledala sam nekoliko epizoda ovog američkog. nije to uopće tako loše kako zna biti kad amerikanci idu kopirati engleze ali mislim da je to bilo dovoljno, nemam namjeru pratiti dalje.
thecore @ 12.1.2014. 9:31
Slažem se s manuelom; ne postoji niti jedan parametar u korist američke verzije. Elementary je najobičnija krimi serija, sa običnim, malo pametnijim istražiteljem. Lucy Liu je, za razliku od Freemana (koji je više nego odličan i uvjerljiv, izuzetno dorastao ulozi Watsona), dosadna i bez karizme. Odluka da Irenu Adler pretvore u Moriartija je bila više nego glupa i predvidljiva (neko je mislio da je došao na jako pametnu i originalnu ideju, ali haha nije). Britanski Sherlock je uzbudljiv, režija je odlična i moderna, a scenariji su totalno u duhu originalnog Sherlocka.
e_m @ 12.1.2014. 9:40
Tko god je čito knjige Arthur Conan Doylea zna da Elementary gotovo nema veze sa originalnim Sherlockom, dok Steven Moffat i Mark Gatiss BBC-iev Sherlock pišu na taj način da unatoč tome što je radnja smiještena u 20.st. ostanu vijerni izvornom Sherlocku. To je ,bar meni, veće umječe nego ova američka izmišljotina koju vi nazivate Sherlockom
anamkar @ 12.1.2014. 10:06
Američka serija Elementary je obična kriminalistička serija a ono što joj daje štih i gledanost baren kod mene je odličan glumac JONNY LEE MILLER koji je fantastičan u ulozi Sherocka