karter @ 24.2.2013. 13:05
Odličan eastwoodov vestern u kojem je nagradama, prvenstveno oscarima kompenzirano dugogodišnje zanemarivanje vesterna (boljih od unforgivena) od strane zasluženih nagrada koji im pripadaju. Ovo je film u kojem eastwwod pokazuje sav svoj talent više redateljski, nešto manje glumački iako je u filmu odlično odglumio potpuno razbijajući percepciju i mitove divljeg zapada i pokazujući složene ljudske likove sa svim svojim dobrim i lošim stranama. Koliko god to bio dobar film meni ipak lošiji od upravo onog što suprostavlja unforgivenu - leoneova djela. Ipak na kraju i sam eastwood nije odolio i morao je u svom stilu ući u bar i napraviti ono što se od takve legende i očekuje.
cala @ 5.12.2013. 20:40
samo ću reći da sam ostao na kraju filma buljiti čak i u ona slova na kraju...film je odličan,Clint Eastwood je odradio fenomenalan posao,kako režiju tako i glumu...Clint je uistinu velika ličnost,vidi se to na kraju filma....jedan od najboljih vesterna koje sam ja gledao,sigurno u prva tri s tim da bih ostala dva zasigurno bili neki od Clint-Leone uradaka,za mene je Clint definitivno najveće ime vesterna ikad...
robertini @ 4.7.2014. 22:18
Najbolji ANTI-WESTERN, Clint je ovim filmom htio pokazati naličje Divljeg zapada
bearfoot @ 7.7.2014. 14:50
na kraju se sve svodi na "klasičan western" sa svim elementima koji čine taj žanr...da je kraj bio drugačiji, e onda možda, ali ovako...odjahao je sam u zalazak sunca, ili u mrak....
dario zoric @ 9.5.2016. 14:00
znaci po svemu sudeci jedan od boljih westerna inace, a 90 tih najbolji izgleda po nagradma i kritici ajmo rec .ali po cemu je toliko losiji naprimjer WYATT EARP ne vidin toliku razliku izmedu ova dva filma, ili je UNFORGIVEN jaka reklama zbog Clint Eastwooda. neznam cijenin ovaj film ali mi je bolji WYATT EARP
iguana13 @ 16.2.2019. 14:35
Western svih western filmova. REMEK DJELO.
jeremiah @ 17.2.2019. 23:28
Iz današnje perspektive,kad je Klint već na pragu 90-e i mala je vjerojatnost da će snimiti još koji film, a uzimajući u obzir njegov dosadašnji opus, Nepomirljive nije nadmašio. Niti s ijednim uratkom prije njih, a niti poslije njih. Naravno da u tom opusu ima odličnih filmova, a bilo bi ih vjerojatno još i više da je Klintov redateljsko-scenarističko-glazbeni talent ranije isplivao,nego u drugoj polovici njegova života unatoč tome što ga je i ranije pokazivao. S te strane šteta, jer vjerujem da bi još štošta kroz film imao za ispričati. Ipak mislim da su Nepomirljivi bili i ostali njegov,da se nespretno izrazim trademark, iako ga se ne može stavljati u nikakve žanrovsko-tematsko-trendovske okove. Jedan od malobrojnih umjetnika koji su svojim djelima uspjeli dati svoj osobni prepoznatljivi pečat.
karter @ 18.2.2019. 16:32
Zanimljivo viđenje jeremiah. Ne bih rekao da si u krivu ali clint je briljantan redatelj od sredine 70ih naovamo. I teško mi je reći da je nepomirljivi tako suvereno njegov najbolji film. Tu je i odmetnik jose wales, bird, misticna rijeka, pisma s iwo jime, djevojka od milijun dolara, koji su neki mozda i tu negdje s nepomirljivim. Sve u svemu jedna prava filmska legenda. Sigurno će ostat upamćen kao jedan od najvećih filmaša u povijesti.
jeremiah @ 20.2.2019. 23:25
Njegov pravi redateljski uzlet krenuo je krajem 80-ih i početkom 90-e(Bird,Bijeli lovac crno srce),od kada praktički nije snimio loš film.Naravno da je i prije tu bilo par odličnih filmova, a da ne velim poslije. Uostalom sam si ih spomenuo. Sve su to mahom odlični filmovi, međutoa meni su Nepomirljivi, u svakom smislu nekako najpotpuniji i najdorađeniji njegov film i kad bih se morao odlučiti za jedan, odabrao bih taj.Ali to sam ja...
aya @ 21.2.2019. 0:05
Govoriti o Clintovim najboljim filmovima, a niti ne spomenuti Mostove okruga Madisom, Gran Torino, Pale Ridera ili The Outlaw Josey Walesa...? A i nije baš da je kasno počeo režirati, glumačka karijera mu traje impresivnih 65 godina, ali i redateljski staž mu je skoro 50 godina.
jeremiah @ 21.2.2019. 23:03
Sve je i više nego jasno iz komentara. Da bi se shvatila bit nije potrebno nabrajati baš svaki film iz njegovog opusa ma kako on dobar bio. Cilj nije bio nabrajati njegove uspješnice već se osvrnuti na tijek njegove redateljske karijere koja sigurno nije bila,u stvaralačkom smislu tako uspješna kao u posljednja 3 desetljeća.
aya @ 22.2.2019. 0:40
Daleko od toga da sam nabrajala "baš svaki film", samo samo spomenula tri, koja su po meni, bolja od Nepomirljivih.
jeremiah @ 22.2.2019. 8:00
A jebi ga stvar ukusa,osobnih preferencija i viđenja filma. Stvarno je teško izdvojiti baš jedan,ali nemoš fulat jer sve su to mahom vrhunski uradci.
jeremiah @ 22.2.2019. 23:23
Aj majke ti. Ko neka radoznala baba se vraćam komentiranju istoga
argus @ 31.5.2025. 20:04
Opss, prepuno komentara. Nije čudo, radi se o iznimnom djelu. Gledao sam ga nekoliko puta, davno. Ipak sjećam ga se vrlo dobro, svih scena,situacija.
Rijetki su filmovi kojih se tako dobro sjećam. Nije bez razloga dobio Oscare :). Neću ga analizirati jer su mnogi prije mene to učinili (svemu se može naći mana;).tek toliko da se radi o filmskom klasiku i da ga preporučam svakom filmofilu.
10/10