subabuser @ 9.7.2013. 21:03
Kolko god se vi ne slagali s Kulkanom, on je na tragu istine.
Hard SF bi vecini bio dosadan i nezanimljiv, kao NPR. Solaris..
Ne znam zakaj budim ovaj mrtvi thread, al Prometej stvarno ima dobru premisu, ne znam daj je bilo u startu planirano da u scenarij bude uguran Alien univerzum.
Problem kod filma je kaj su postavljena sva prava pitanja(nastanak zivota, strah od smrti, od kud smo, zasto smo, di cemo) , al su odgovori totalno bljah..
bearfoot @ 29.8.2013. 11:12
drugo gledanje filma, sada bez euforije i napetosti išćekivanja, otvorilo mi je oči i uništilo i ono malo opravdanja i poštovanja, preostalo od prva dva filma, prema temi i priči...katastrofalni uradak katastrofalno loših likova, loše radnje, loših kreatura, loših riješenja, loših dijaloga, isticanje religioznih dilema...sve krajnje neuvjerljivo i površno...zaključak ostaje isti...najveće razočaranje otkad znam za sf....
auran @ 17.10.2013. 15:08
Na stranu diskusije o tome kome je film dobar, a kome loš, u Prometeju nam je dočarano što se događalo prije Aliena: Osmog putnika i njegovog nastavka, odnosno kako su uopće nastali alieni koje znamo iz istoimena četiri filma. Lik humanoidnog izvanzemaljca s početka filma, koji se baca s litice u vodopad i iz čije DNK 'nastaje' život na Zemlji, aluzija je na Prometeja iz grčkog mita koji je ljudima donio vatru, ali i čovjekova nastanka 'na sliku božju', odnosno 'bogova = izvanzemaljaca' kreatora ljudskog roda. Ekspedicija istraživača koja sleti na planet kasnije zvan LV-426 otkriva u izvanzemaljskom brodu biološko oružje stvoreno s ciljem da se njime uništi ljudski rod na Zemlji. Dakle, alieni su biološko oružje za istrebljenje čovječanstva.
mightywez @ 17.10.2013. 23:12
Koje je ovo razocaranje od filma, uzas. A kako sam mu se veselio samo.
joker12 @ 21.10.2013. 12:22
većeg smeća od filma ne može biti! ako je to nastavak aliena, onda žalim franšizu.
joker12 @ 20.11.2013. 7:22
3D katastrofa potrošenog filmaša koji zaista više nema ništa pametnog za reći. (Zvuči poznato?
)
fiorano @ 12.9.2014. 20:50
Prvi put sam ga gledao u kinu i pitao sam se koji je uopće smisaoovog filma? Večeras ću ga pogledati opet pa da vidim hoću li promijeniti mišljenje.
mightywez @ 13.9.2014. 0:45
Smece nad smecem. Nista dobro nema u tom filmu, ali bas nista.
filos88 @ 21.2.2016. 8:09
Film kao film nije nešto što biste dva puta pogledali,ali baš zato ovaj film se mora više puta pogledat da se skuži radnja da se uđe u film,čim ga više puta pogledaš bio to je sve bolji.
gorlock @ 21.2.2016. 15:56
Teško je komentirati ovaj film ako ga niste razumjeli, moram priznati da ja baš i nisam, ali mi je bio dosadan i nelogičan do boli.
Ali eto kažu ljudi nakon više gledanja ti legne, pa obzirom je večeras na RTL-u dat ću mu još jednu šansu, ako ništa drugo bar ću lijepo zaspati uz film, a ako ne zaspem reklame na RTL-u će mi dobro doći da predahnem i da ga pokušam odgledati do kraja.
boatenga @ 21.2.2016. 22:54
Da, neki su odlučili vjerovati, choose to believe, da je ovo dobar film..
lol
mario1505 @ 23.2.2016. 13:08
Ja nisam bas skuzio sto je pjesnik htio reci ovim filmom. Osim da voli novac
sebulba @ 27.8.2016. 12:53
ne kuzim cemu toliko pljuvacine po ovom filmu. meni osobno u to vrijeme kad je izašao je bio sf film koji valja. jest da se u pocetku ne dogadja puno toga, ali zadnjih pola sata je spica. cekam nastavak jer nedostaju odredena objasnjenja koja su zbog nekog razloga i izrezana iz samog filma. ovom filmu nije cilj da vas preplasi nego da prikaze odredenu atmosferu i prikaze djelic pocetka alien serijala. film mi je pravo osvjezenje nakon mase super jakih heroja.
filipm @ 27.8.2016. 13:25
Nije lose isplati se pogledat!
svrljozvrljo @ 27.8.2016. 17:54
film je imao veliki potencial. priča o ljudima kao experiment nekih nadljudi je slabo iskorišten. al holivudska špranca s mačo tipovima, ženama sa stavom mužjaka, akcije di treba i ne treba, znanstvenicima koji više liče na hell angelse itd je pokvarilo sve. nije pomogla ni lisbeth salander. inače ridley scott uspije taj holivud držat na određenoj granici al ovi put nije uspio. možda drugi put.
renato kekić @ 27.8.2016. 22:57
Nasatavak drugog dijela filma najavljen 2017,e
atlantiday @ 30.12.2019. 20:56
Ajme majko, ove godine mi luzeri nemamo kaj geldati na Tv-u. Sve čisto njesra. A LOTR odgledan bezbroj putra.
cala @ 30.12.2019. 21:53
hahahhaha,lotr je odličan ali da,odgledan xx puta,najjače je to što sva tri idu u komadu jedan za drugim hahaha,evo što se tiče ovog prometeja meni je on baš zanimljiv film
key @ 30.12.2019. 22:27
Nitko nije luzer tko ima internet, na njemu se uvijek moze naci gledljivih sadrzaja jer gledati tv pored pristupa internetu cista je blastfemija.
void @ 31.12.2019. 16:56
Jeej, Prometejčić u novogodišnjem programu!