bearfoot @ 18.4.2014. 23:23
ako pasija neće probudit ljubav među ljudima ne znam što će...
robertini @ 19.4.2014. 20:31
najveća fora su oni kratki flashbackovi Kristove mladosti dok se bliži muka, videospotovski prikaz likova i fotografije, suza iz Božjeg oka pri kraju....
buffalobill @ 3.4.2015. 14:11
a sta reci za pasiju,komentara ima dovoljno
provokativan,eksplicitan,konrtoverzan,gibson se dokazao kao vrhunski redatelj,ne samo glumac
alexije @ 3.4.2015. 15:48
isprazan film. na temu isusa, ben hur je puno bolji.
smarkovi @ 4.4.2015. 15:02
Alexije zbilja ostajem bez teksta
alexije @ 4.4.2015. 16:01
i meni se to često događa kad čitam vaše upise.
manon @ 5.4.2015. 19:45
Društvo, malo je premučan.
alexije @ 5.4.2015. 19:48
premučan i prerazvučen i preusporen i predosadan.
buffalobill @ 5.4.2015. 22:07
alexije sugestivni,gotovo da si u pravu..
alexije @ 5.4.2015. 22:33
najveći problem s ovom ekipom je što nemaju hrabrosti reć istinu.
joker12 @ 6.4.2015. 13:06
Ovaj film gledam svaki Veliki petak. Ja osobno smatram ovaj film fantastičnim. Mel Gibson je kao redatelj obavio odličan posao. Glazba je fenomenalna. Čestitam što su glumci govorili na hebrejskom, aramejskom i latinskom jezikom. Vjeran prikaz Isusove muke i smrti, iako je ustvari bilo još brutalnije.
alexije @ 6.4.2015. 13:22
kako brutalnije? nakon nekoliko udaraca onim željeznim kukama otkinula bi mu se sva koža, pokazali bi mu se bubrezi i jetra, možda i crijeva, a nakon još par šuteva kuke bi mu sigurno otkinule bubrege i jetru, a crijeva mu se prosula po podu.
čovječe jesi vidio šta te kuke rade stolu od masivnog drveta, a lik je zamahno s pola snage, zamisli kako bi kidale kožu i unutarnje organe pa nije koža čvrsta ko drvo.
bearfoot @ 6.4.2015. 14:31
o hvala ti bože što izbavio si i spasio me ovih idiota

film_by_chris @ 10.4.2015. 12:10
Nakon odličnog filma Braveheart Mel Gibson kao redatelj ponovno briljira u filmu The Passion of the Christ. Film govori o posljednjih 12 sati i njegovoj muci, što je za mene dosta inovativno nasuprot sličnim filmovima koji su posljednji čin prikazali dosta usputno. Ovdje to nije slučaj te svaka pohvala Mel-u. Po mojoj procjeni film je doslovno prikazao patnju, a to je riješio tako da svaka scena mučenja traje minutu ili dvije "predugo" te sa time se dobiva efekt težine gledanja i suosjećaja sa mučenikom. Naravno pohvale na korištenju svarnog jezika korištenog u to vrijeme i također moram istaknuti odlični Soundtrack John Debney-a kojeg i danas rado slušam. Scene su epske, dramaturgija prisutna, kraj poznat ali film ostaje duboko zapisan u mojim memoarima.
Ako želite pročitati koju filmsku recenziju potražite me na blogu http://filmbychris.blogspot.com/ ili Facebuk stranica Film&I by Chris te ako Vam se dopada molim lajk i dobivate najnovije postove.
eerceg2002 @ 23.10.2017. 16:48
Jedan od filmova koji je imao najjači utjecaj na mene Razumijem kritike upućene filmu, ali se ne slažem s njima. Obavezno gledanje svaki Uskrs, Jim Caviezel najbolji Isus na filmskom platnu, najbolji film s religijskom tematikom te meni osobno jedan od najboljih filmova svih vremena.
9/10
samuraj @ 2.4.2018. 15:12
Teško je ovaj film promatrati kao ostale, s obzirom na to da je priča svima znana, da je već u jako puno filmova i serija prikazana i da se potpuno bazira na bibliji. Samim time i prije gledanja svatko već zna svaki dio radnje. Što se tiče tehničkih, glumačkih, scenografskih i režijskih elemenata film je odličan. S druge strane Gibson je ovdje krv i nasilje stavio ispred stvarnog smisla i poruke, što po meni u filmovima s biblijskom tematikom nebi trebalo biti. Meni je osobno "Poslijednje kristovo iskušenje" bolji film, nekako mi je dublji i filozofski gledano jači od "Pasije".