gor @ 17.4.2008. 11:43
A kaj komentirati Ratove zvijezda, mogu samo reći još, još...
beno @ 21.4.2008. 21:47
Jao, bolna tocka. Priznajem, fan sam, fanatik, ovisnik, luud... Dobro, ne toliko nove koliko stare ("origonalne") trilogije, iako je E3 jaako blizu. Rekao bih da je E1 najlosiji, ali gledao sam Holiday Special pa ne mogu ;)
E1 - 6/10; E2 - 8/10; E3 - 9/10; E4,5,6 - 10/10; Holiday Special - neprocjenjivo
P.S. Kako doci do SW Trilogy DVD paketa??? Propustio sam kada je bilo za kupit :( i sada nemogu nabavit NIGDJE! U svim nasim knjizarama isti odgovor: "Nema vise, neznamo hocemo li dobit". Morat cu kontaktirat direktno Continental Film...
KAKO DO "SW TRILOGY" i "EVIL DEAD TRILOGY" (osim narucivanjem prek neta)?!?!?
mario @ 21.4.2008. 22:13
Već sam mislio napisati amazon ali sam onda pročitao post do kraj :) Možda da probaš u Algoritma, mislim da sam čuo da se i preko njih može naručit. SW Trilogy a pogotovo Evil Dead Trilogy su teški za nabavit...best of luck.
Što se tiče Fantomske Prijetnje, nikad nisam bio SW fan tako da mi je film neloš SF sa izvrstnim specijalnim efektima. Darth Maul je tu pa ga bar zbog njega vrijedi pogledat, i Liam Neeson mi se isto svidio u filmu. Jar Jar i Anakin su mi išli na jetru neopisivo.
beno @ 22.4.2008. 8:26
Možda da probaš u Algoritma, mislim da sam čuo da se i preko njih može naručit. SW Trilogy a pogotovo Evil Dead Trilogy su teški za nabavit...best of luck.
mario
Kontaktirao Algoritam (medju ostalima), odbijen na brzinu i usmeno i eMailom. Nisam htio reklamirat nikoga pa sam napisao "knjizare".
beno @ 22.4.2008. 16:59
Postovani,
navedeni filmovi su povuceni iz prodaje po naredbi Georga Lucasa, te je neizvjesno kada ce ponovno biti dostupni.
Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte.
Lijep pozdrav!
Continental film
Dakle, bit ce OPET novo reizdanje... Sto ce sad mijenjat'?!? DOSTA!!
cane @ 25.7.2008. 1:17
E sad ako ne patiš da ti dvd-ovi moraju izgledat originalno možeš lijepo sve to skiniti s neta. Točnije na torrentima nađeš sve u dvd verzijama. A ako patiš za onim lijepim slikicama na dvd-ima možeš i to isprintat sve.
taurus @ 24.1.2013. 16:58
Katastrofalan film,nedostojan Star Wars serijala.Lucas je odstupio od svega što je originalnu trilogiju činilo vrhunskom avanturom.Po meni,najveća greška je što Anakina nismo (mi publika) upoznali u Luke-ovim godinama,to bi bila sjajna poveznica sa originalom i mogli bi se lakše poistovjetiti sa njime.Umjesto toga dobili smo dijete "glumca" koje je svojom pojavom totalno uništilo film za iole ozbiljniju publiku.U originalu Kenobi kaže da je Anakin bio sjajan pilot a u ovome filmu on kao slučajno pali onaj brodić,odlazi u orbitu i opet slučajno uništava komandni brod-čista glupost.Zatim kako možemo vjerovati u ljubav između njega i Padme kada ih prvi puta vidimo zajedno ta ideja djeluje bolesno,dijete od 5-6god i djevojka od min 22 na sceni skupa.Ima toga još ali sve u svemu čisti promašaj,namijenjen samo ostvarivanju što većeg profita na račun stare slave.
apex @ 25.1.2013. 10:29
tu se djelomično s tobom slažem..al film je daleko od katastrofalnog..ali u svakom slučaju najlošiji dio Star Wars sage
zoo111 @ 16.2.2013. 23:08
konačno film vrijedan gledanja nadam se da če te svi uživati
lalimira1 @ 17.2.2013. 13:17
idioti, to se gleda 4, 5, 6, a tek onda 1, 2, 3
krivo su glupani stavili
tomek_junior @ 17.2.2013. 19:06
Meni je to jedan od boljih epizoda uopće jer sam veliki fan video igara na SW temu pa mi je prva epizoda najomiljenija. Sve su dobre! Podjeljena su mišljenja, jeli dobar ili nije. Tko voli nek izvoli!
sebulba @ 17.2.2013. 23:29
Meni film odličan kao i svaki star wars film, nemam ni jednu zamjerku na fantomsku prijetnju( iskreno zaboli me za jar jar binksa, po čemo je gori od ewoksa u povratku jedija). Još kad je došla borba jedija s darth maulom vrh vrhova di ćeš bolje( primjerice kad se sjetim borbe između darth vadera i kenobia u new hope teška smijurija). E sad zbog čega svi dižu prvu trilogiju u svemir, zato jer je krenila 1977. god za to doba sasvim nešto novo, svjetlosni mačevi, milijun rasa, robota, fakin han solo i mind trickovi, al zanimam me koji su filmovi bolji generaciji picana rođjenih 90 ih godina (1,2,3) ili (4,5,6) ?
crnisokol @ 18.2.2013. 9:51
meni i burazu su bolji 4,5,6 (89 i 97 godište)...čak mi je Jar Jar bolji od Ewoksa koji su mi totalni promašaj u zadnjem dijelu - pokušaj Lucasa da serijal dodatno podjetinji...reko bih da stariji nastavci imaju bolje napisane scenarije koji drže određeni misterij i dobro okarakterizirane i zanimljive likove, režiju koja drži napetost, noviji su jedino bolji u specijalnim efektima...mada su mi i novi nastavci čist ok, samo nisu na razini stare trilogije (eventualno 3. epizoda)....a novi imaju veliki hendikep odmah u početku jer se rasplet radnje zna otprije 
taurus @ 18.2.2013. 12:31
Kvalitet originalne trilogije leži u njenoj jednostavnosti,to je klasična priča o borbi između dobra i zla,sa likovima se možemo poistovjetiti (sa Luke-om npr.kojeg prvi puta susrećemo kao običnog mladića a ne kao u Phantom Menace kada nam je Anakin predstavljen kao dijete što je totalno nepotrebno(uz to veoma loše dijete-glumac),mnogo bolja paralela bi bila uspostavljena između dva serijala da je i Anakin bio u Lucovim godinama)a o zapletu se nema šta ni reći,glupost upakovana u nekakvu kvazi-političku urotu kojom Palpatine treba da postane Imperator,niko ni ne može u nekoliko jasnih rečenica opisati sinopsis Fantomske Prijetnje (jer nema smisla).Neko je napisao da je duel Kenobija i Vadera u New Hope smijurija,taj duel je odlično napravljen,odmjeravnje snaga između dva majstora na suprotnim stranama Sile,duel učitelja i učenika,bivših prijatelja i poruka da se dobro u čovjeku ne može ubit (Kenobijev duh) a u novim filmovima borbe su ples,koreografija i čista dosada od 10-15min.Stara trilogija ima jasnu priču,odličnu glumu,vrhunsku režiju ukratko sve što novi serijal nema a naročito ovaj film.
fox89 @ 18.2.2013. 18:52
@taurus, prema svim postovima koje si na ovoj ili sličnim temama napisao, shvatio sam da si sw fan. i sad mi je neshvatljivo kad pišeš luc , a ne luke?? 
staru trilogiju gledam jednom mjesečno, od svoje 5. godine ( sad imam 23). jednom sam probao izračunati koliko puta sam ih pogledao, ali sam ostao zgrožen činjenicom kakav sam lowlife
(btw čuvam kopije na kompu, laptopu, vhs-u, divix format dvd i originalni dvd (kopija), da se relikvijama slučajno nešto ne dogodi 
ove novije sam pogledao nekoliko puta, ali to jednostavno nije to. filmovi bez karizme, nedostojni nasljednici nečeg najdivnijeg što je filmska industrija stvorila... suvišno je uopće trošiti tipkovnicu na nešto ovakvo!
taurus @ 18.2.2013. 21:15
Bio sam u žurbi pa sam napisao pogrešno Luke-ovo ime,ispričavam se.Istina jesam ljubitelj originalne Star Wars trilogije i kada su izlazili novi filmovi imao sam visoka očekivanja a ostao sam zaprepašten koliko je Lucas iznevjerio sam sebe rekao bih.Čovjek je genijalac,kreirao je taj svijet,fenomen i uz neke manje minuse (marketinške prirode-ewoksi i sl.) originalni filmovi su remek djela naučne fantastike.Fantastično su napisani i sve ideje koje je imao Lucas je na odličan način sproveo u djelo,gluma je odlična,dijalozi imaju smisao kao i radnja koja ima kontinuitet kroz sva tri dijela.U novoj trilogiji je sve očigledno podređeno infantilnoj publici te marketingu i zaradi (prodaja brojnih igračaka,comp.igrica i ostalih proizvoda),radnja je puna rupa,mnoge stvari je pokušao na silu da uveže a likovi su takvi da se ne možemo kao publika poistovjetiti ni sa jednim.Ova video recenzija Red Letter Media-e je sjajno disecirala ovaj film i objasnila razlike u kvaliteti i smislu između dvije trilogije i zato sam stavio gore link,mnogo bolje objašnjava sve probleme sa novim serijalom nego što ja mogu ovim putem iznijeti.
joker12 @ 16.10.2013. 12:18
Najdosadniji Star Wars do sada iako me Liam Neeson (kao i uvijek) oduševio