Razbijač (2004)

WALKING TALL (Originalni naziv)

akcija komedija

Vrativši se kući, bivši specijalac odluči vratiti red i mir u svoj nekoć mirni gradić

 
Režija: Kevin Bray
Scenarij: Mort Briskin, David Klass
Uloge: The Rock, Johnny Knoxville, Neal McDonough, Kristen Wilson, Ashley Scott

Filmografija

Postoje stvari za koje se vrijedi boriti bez obzira na opasnost koja prijeti. Vrativši se u svoj rodni gradić, The Rock ne može prepoznati to nekoć mirno mjesto. Odluči stvari preuzeti u svoje ruke i izboriti se za pravdu i zakon...

Kada se bivši pripadnik specijalnih snaga američke vojske vrati u svoj rodni gradić u ruralnom okrugu države Washington, nadajući se ostvarenju dječačkog sna o radu u mjesnoj tvornici za preradu drva, otkriva kako se mnogo toga promijenilo te je nekoć miran grad pun droge, nasilja i osjećaja nesigurnosti. Mnogi stanovnici takvu situaciju pripisuju utjecaju sumnjivoga kasina, u kojem njegova bivša djevojka radi kao plesačica. Spreman vratiti mir u svoj grad, naoružan pravednošću u srcu, Chris Vaughn (The Rock) kreće u obračun s onima koji to zaslužuju.
"Razbijač" redatelja Kevina Braya odlična je akcijska razbibriga napravljena po svim pravilima žanra u koje je ipak ubrizgano dovoljno autorovog pečata, a da bi film bio tek puko odrađivanje zacrtanih smjernica. Spajajući elemente fizičke nadmoći glavnog junaka s njegovom dječačkom maštom, Bray i The Rock, zvijezda filma, uspjeli su stvoriti lik s kojim se svatko može poistovjetiti. Uz njega, posebno treba istaknuti slavnog jackassovca Johnnyja Knoxvillea u ulozi jedinog čovjeka na kojeg se osvetnik može osloniti.
Još 1973. godine priča o šerifu Pusseru pretočena je u izvrstan film Phila Karlsona, kad je glavnu ulogu igrao Joe Don Baker. Godine 1981. snimljena je i TV serija. Nova verzija filma, redatelja Kevina Braya, snimljena je prema prvobitnom scenariju Morta Briskina. Godine 2007. snimljen je i nastavak, ali s drugim glumcima i redateljem.

Komentari (8)

Foto