Hercule Poirot: Tužni čempres (2003)

Hercule Poirot: Sad Cypress (Originalni naziv)

triler kriminalistički

Hercule Poirot pokušava dokazati nevinost djevojke koja je optužena za ubojstvo

 
Režija: Dave Moore
Scenarij: Agatha Christie, David Pirie
Uloge: David Suchet, Elizabeth Dermot Walsh, Rupert Penry – Jones, Marion O'Dwyer...

Filmografija

Daleki rođaci i prijatelji iz djetinjstva Elinor Carlisle i Roddy Welman sretni su zaručnici koji pripremaju vjenčanje. Jednoga dana Elinor primi anonimno pismo u kojem piše da netko želi pridobiti ljubav, a pri tome i bankovni račun njezine bogate tete Laure Welman, koja leži bolesna kod kuće oporavljajući se od moždanog udara...

Elinor i Roddy nadaju se da će naslijediti njezino veliko bogatstvo. Ne znajući što bi s pismom, mladi par odluči posjetiti Lauru kako bi saznali što se događa. Elinor odmah posumnja na kućepaziteljevu kćer Mary Gerrard koja se nedavno vratila u Englesku nakon studiranja u Europi i koju svi u kući jako vole.

Nitko ne vjeruje Elinor, koja na svoje zaprepaštenje uhvati zaručnika kako ljubi Mary. Kada djevojka iznenada umre, otrovana sendvičem od lososa, Elinor postaje glavna osumnjičena i biva osuđena. Jedina osoba koja nije uvjerena u njezinu krivnju je Peter Lord koji odluči kontaktirati sa starim prijateljem Hercula Poirota da mu pomogne dokazati njezinu nevinost.


Komentari (0)

Foto