Obiteljske veze (2003)

The In-Laws (Originalni naziv)

akcija komedija

Povezani skorim vjenčanjem svoje djece, ortoped i CIA agent upadnu u sukob s kriminalcima

 
Režija: Andrew Fleming
Scenarij: Ed Solomon, Nat Mauldin
Uloge: Michael Douglas, Albert Brooks, Robin Tunney, Ryan Reynolds, David Suchet...

Filmografija

Nakon filmskih inačica popularnih TV serija iz 1960-ih i 1970-ih, u Hollywoodu se proteklih godina snimaju i nove verzije filmova iz istog razdoblja (Shaft, Frka s Dickom i Jane). Među njima je i komedija "Obiteljske veze" čiji je predložak istoimeni film (The In-Laws) iz 1979. Izvorni je film režirao Arthur Hill (Ljubavna priča), glumili su Peter Falk i Alan Arkin. Dvadeset i četiri godine kasnije u redateljskom se stolcu našao Andrew Fleming (Nancy Drew, Dick), dok je prvotni scenarij Andrewa Bergmana (Vruća sedla, Fletch) doživio poneku izmjenu.

Steve Tobias (M. Douglas) samoživi je CIA-in obavještajac koji pod krinkom trgovca oružjem traga za međunarodnim krijumčarima što ga dovodi u niz neprilika uključujući i sumnjičenje FBI-a. U stanci svog uzbudljivog posla koji ga vodi s jednog na drugi kraj svijeta Steve se raduje skorom vjenčanju svog sina Marka (R. Reynolds). Markova je odabranica dobrodušna Angela (R. Tunney) čiji je otac ortoped Jerry Peyser (A. Brooks) Steveova sušta suprotnost. Zato se već njihovo upoznavanje pretvori u katastrofu.
U WC-u restorana gdje su se okupile obje obitelji Jerry je nazočan Steveovom obračunu s protivnicima shvativši da ni sam neće moći izbjeći slične zavrzlame, osobito kada postane Steveov suborac u obračunu s opasnim međunarodnim kriminalcem Jean-Pierreom Thibodouxom (D. Suchet)...
U ovoj priči su glavni junaci CIA-in agent na tajnom zadatku koje poveže skoro vjenčanje njihovo dvoje djece. Zgodna scenaristička dosjetka oba je puta zaživjela u razbibrižnoj komediji zabune. U glavnim su ulogama oskarovac M. Douglas (Wall Street, Lov na zeleni dijamant) te glumac i scenarist A. Brooks (TV novosti, Lost in America). Filmu pritom ne nedostaje atraktivnih akcijskih prizora u zraku, na kopnu i u vodi te dopadljivog ironiziranja profesija i situacija koje opisuje. Uz raspoložene Douglasa i Brooksa u filmu nastupaju i sve traženiji komičar R. Reynolds (Van Wilder, Konobar do jaja), zatim R. Tunney, nagrađena na Festivalu filmske umjetnosti u Veneciji (Niagara, Niagara) te dvoje televizijskih zvijezda D. Suchet (serijal Hercule Poirot) i C. Bergen (serija Murphy Brown).

Komentari (2)

Foto