Kako danas živimo (2001)

The Way We Live Now (Originalni naziv)

drama romantika

Epska priča o moći viktorijanaca i korupciji

 
Režija: David Yates
Scenarij: Andrew Davies
Uloge: David Suchet, Matthew Macfadyen, Paloma Baeza, Rob Brydon, Cheryl Campbell...

Filmografija

Serija je snimljena prema romanu Anthonyja Trollopa, a osvojila je nekoliko nagrada među kojima je i BAFTA za najbolju dramsku seriju, najbolju šminku i najbolju produkciju.

Ovo epsko ostvarenje i bogata produkcija spajaju niz živopisnih elemenata - kušnje mlade ljubavi, trajne vrijednosti časnih ljudi, ispraznost života više klase, sirovu snagu i uzbuđenje najmoćnijeg grada na svijetu, pohlepu i korupciju koja leži ispod njegove blistave površine. Serija otkriva razarajući efekt stege monetarne etike na politiku, aristokraciju, svijet književnika, London i tržište brakova. Začinjena bijegom, skandalom, samoubojstvom, izgubljenim i stečenim bogatstvom serija je fascinantan dio povijesti koji ocrtava naš suvremeni svijet.

Uzvišeni lik Augustusa Melmottea svojim bogatstvom i prestižem predstavlja londonsku aristokraciju. Sir Felix Carbury mladi je plemić odlučan prodati svoju majku ne bi li otplatio kockarske dugove, kad bi mu se samo dalo otplaćivati ih. Pošteni Carburyjev rođak Roger zaljubljen je u Felixovu sestru Hettu, koja je pak zaljubljena u Rogerovog mladog štićenika, inženjera Paula Montaguea. Njegov je život zakomplicirao Amerikanac za kojeg se tvrdi da je usmrtio čovjeka u Oregonu i slijedio Paula u Englesku kako bi ga primorao da održi obećanje. Radnja se odvija u Londonu i cijeloj Engleskoj, pa sve do Meksika i nazad.


Komentari (0)

Foto