Bagra (2007)

The Flock (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Specijalni agent pokušava pronaći nestalu djevojku

 
Režija: Wai-keung Lau
Scenarij: Hans Bauer, Craig Mitchell
Uloge: Richard Gere, Claire Danes, KaDee Strickland, Ray Wise

Filmografija

Prvi engleski film redatelja Andrewa Laoa priča je seksualnim prijestupnicima, njihovim žrtvama i ljudima koji ih pokušavaju zaustaviti.

Federalni agent Erroll Babbage (Richard Gere) prisiljen je otići u raniju mirovinu zbog nasilnog ponašanja prema seksualnim delikventima koje istražuje i drži pred prismotrom. Zadnjih osamnaest dana posla prislijen je obučavati svoju nasljednicu Allison Lowry (Claire Danes). Kada sedamnaestogodišnja Harriet Wells nestane, Erol je uvjeren da je jedan od seksualnih prestupnika, koji su pod njegovim povećalom, kriv za otmicu. No njegovi nadređeni nisu sasvim sigurni da Erroll zna što radi pa narede Allison da ga prati u istrazi koja vodi do izopačenog svijeta pornografije.

Istaknuti hongkonški redatelj Andrew Lau Wai-Keung, iza kojeg stoji nevjerojatan niz akcijskih filmova, najširem krugu filmofila najpoznatiji je po „Infernal Affairs“ iz 2002., koji ne samo da je doživio nekolicinu nastavaka i primio mnoštvo nagrada, već se i pokazao kao inspiracija Martinu Scorseseu za „The Departed“. Glavne uloge preuzele su zvijezde dviju generacija - stari šarmer Richard Gere te Claire Daines, dok se u jednoj od ostalih uloga pojavljuje i popularna pjevačica Avril Lavigne.

 


Komentari (7)

Foto