Albatros (2011)

Albatross (Originalni naziv)

drama

Ona je lijepa, pametna, talentirana...i prava nevolja

Režija: Niall MacCormick
Scenarij: Tamzin Rafn
Uloge: Jessica Brown Findlay, Felicity Jones, Julia Ormond

Filmografija

Moderna humoristična drama „Albatros“ prvi je dugometražni uradak redatelja Nialla MacCormicka (nominiranog za nagradu BAFTA) i scenaristice Tamzin Rafn koji govori o problemima jedne tipične engleske obitelji kada njezini članovi upoznaju lijepu i buntovnu tinejdžericu.

Opširnije

Emelia Conan Doyle (Jessica Brown Findlay) buntovna je tinejdžerica koja je odustala od školovanja jer vjeruje da je slavni pisac Arthur Conan Doyle njen daljnji predak. Nakon što napusti bakin dom, Emelia se zaposli kao čistačica u hotelu Jonathana Fischera (Sebastian Koch), strastvenog pisca koji živi sa suprugom Joom (Julia Ormond) i dvije kćeri. Emelia se uskoro sprijateljuje s najstarijom kćerkom Beth (Felicity Jones), a s vremenom se upusti u aferu s Bethinim ocem, zbog čega će osjetiti ozbiljne posljedice.

Uz vrlo poznata glumačka imena poput Sebastiana Kocha, Julije Ormond i Felicity Jones, glavna uloga negativke Beth pripala je britanskoj televizijskoj zvijezdi Jessici Brown Findlay (Lady Sybil iz Downton Abbey).

Film je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Edinburghu 2011., a iste je godine osvojio dvije nominacije na Britanskim nezavisnim filmskim nagradama za najbolju sporednu ulogu (Felicity Jones) i glumačku nadu godine (Jessica Brown Findlay), kao i nominaciju Evening Standard British Film nagrada za najboljeg mladog glumca (Jessica Brown Findlay).

Video

Foto

Komentari (3)
© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >