Dolazak (2010)

The Event (Originalni naziv)

akcija triler drama fantastika

Tragajući za nestalom djevojkom mladić se uplete u zavjeru o kojoj ovisi sudbina čovječanstva

 
Režija: Milan Cheylov, Norberto Barba, Jonas Pate, ...
Scenarij: Jay Beattie, David Schulner, Nick Wauters, ...
Uloge: Jason Ritter, Sarah Roemer, Ian Anthony Dale, Zeljko Ivanek, ...

Filmografija

Autor ovog napetog serijala o političkoj zavjeri i spašavanju ljudske rase, belgijski scenarist i redatelj Nick Wauters (“Medij“, “Eureka“), poznat je u američkim televizijskim krugovima po svojoj maštovitosti i odličnim dijalozima.

Pred sam kraj Drugog svjetskog rata letjelica neutvrđenog podrijetla obrušila se na sjeveru Aljaske iz neutvrđenog razloga. Iako je letjelica u padu potpuno uništena, lokalna je policija pronašla 97-ero preživjelih putnika. Međutim, detaljnom analizom njihovih ozljeda utvrđeno je da oni, iako izgledom i ponašanjem sliče ljudima, nisu sa Zemlje. Kako se ne bi stvorila panika među ljudima, lokalne vlasti su godinama zataškavale prisutnost izvanzemaljaca, čak i od samog političkog vrha SAD-a, a za njihovo specijalno obitavalište znalo je vrlo malo ljudi.

Nakon više od 50 godina novoizabrani predsjednik SAD-a, Elias Martinez (Blair Underwood) doznaje za prisutnost izvanzemaljaca u svojoj zemlji i odluči obznaniti svijetu njihovu prisutnost među ljudima unatoč protivljenju obavještajnih agencija. No njegove planove prekine pokušaj atentata…

Shvativši da  su neki od posjetitelja iz svemira izbjegli strogo čuvani pritvor na vrhu planine, CIA-ini obavještajci potajno planiraju pronaći ih i ubiti. Među izvanzemaljcima podijeljena su mišljenja: neki se žele spasiti smrti i pokušati asimilirati među ljudima, a drugi žele ući u borbu protiv ljudske rase. Usred njihove borbe, potpuno nedužan, nađe se Sean Walker (Jason Ritter), softverski inženjer koji planira zaprositi djevojku Leilu (Sarah Roemer) tijekom krstarenja po Karibima. Njihovo putovanje iz snova prekine  Leilin misteriozni nestanak s broda. Sean će se upustiti u neizvjesnu potragu za dragom, koja će ga dovesti do otkrića najveće američke zavjere u povijesti koja bi mogla promijeniti sudbinu čovječanstva.

Autor ovog napetog i uzbudljivog serijala o političkoj zavjeri i spašavanju ljudske rase, belgijski scenarist i redatelj Nick Wauters (“Medij“, “Eureka“), vrlo je poznat u američkim televizijskim krugovima po svojoj maštovitosti i odličnim dijalozima. Njegovu neupitnu kreativnost u osmišljavanju zanimljivih serija prepoznali su i Evan Katz, Steve Stark i Jeffrey Reiner, renomirani producenti akcijskih i fantastičnih serijala poput “24“, “Trauma“ i “Friday Night Lights“, koji su pristali sudjelovati u stvaranju jedne od najnapetijih serija posljednjih godina napravljene za američku televizijsku kuću NBC.

Zanimljiv je i popis glumaca koji se pojavljuju u seriji, većinom priznatih televizijskih, nagrađenih brojnim priznatim nagradama, Emmy ili Zlatni globus -  glavna uloga spašavatelja čovječanstva pripala je Jasonu Ritteru (“Dodir s neba“, “Parenthood“), američkog predsjednika Martineza utjelovit će iskusni Blair Underwood (“Nove avanture stare Christine“, “Zakon i red, “Prljavi seksi novac“), vođu misteriozne grupe zatočenih izvanzemaljaca, Sophiju, glumit će iskusna Laura Innes (“Hitna služba“ ), a tu su i Željko Ivanek (“Oz“, “24“, “Heroji“, “True Blood“), Ian Anthony Dale (“Hawaii Five-0“), Scott Patterson (“Gilmorice“) i hrvatskoj publici poznati glumac Stefan Kapičić, koji utjelovljuje lik Rusa Dimitrija Jelavitcha.


Komentari (24)

Foto