Papa - Najmoćniji čovjek u povijesti (2018)

Pope: The Most Powerful Man in History (Originalni naziv)

dokumentarni povijesni

Dokumentarna serija obrađuje povijest jedne od najpoštovanijih figura na svijetu - pape

 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Liam Neeson

Filmografija

Zahvaljujući pristupu vatikanskim arhivima i ekskluzivnim intervjuima s nekima od najistaknutijih vjerskih vođa i teologa, serija istražuje kako je 12 apostola preraslo u današnjih 1,2 milijarde katolika.

Šestodijelna dokumentarna serija obrađuje povijest jedne od najpoštovanijih političkih figura na svijetu - pape. Svaka epizoda istražuje drugo vremensko razdoblje i razmatra što je sve utjecalo na ulogu pape i Katoličke Crkve kako bi postala ono što je danas. Pripovjedač je Liam Neeson, a u seriji ima arhivskih snimaka, dramatiziranih rekonstrukcija događaja i originalnih intervjua sa stručnjacima i pripadnicima svećenstva Katoličke Crkve.

Svjetski vođa koji u svojim rukama drži vojnu, političku i vjersku moć još je obavijen velom tajne unatoč nezamislivom utjecaju koji je imao tijekom cijele povijesti. Ni jedan drugi položaj nije tako dobro dokumentiran iznutra, a gotovo nepoznat javnosti.

Serija donosi i ekskluzivne intervjue s autorima, stručnjacima i svećenicima koji su tijesno surađivali s papom. Među njima su: Susan Wise Bauer, spisateljica, Povijest antike, Povijest srednjeg vijeka; dr. Anthea Butler, izvanredna profesorica teologije, Sveučilište u Pennsylvaniji; Eamon Duffy, profesor povijesti kršćanstva, Sveučilište u Cambridgeu; Jeff Fortenberry, zastupnik SAD-a, predsjednik Udruge katoličkih kongresnika; dr. Diarmaid MacCulloch, profesor povijesti crkve, Sveučilište u Oxfordu; kardinal Donald Wuerl, nadbiskup washingtonski; John Thavis, autor, Vatikanska proročanstva; biskup Paul Tighe, tajnik Papinskog vijeća za kulturu.

Komentari (1)

Foto