Mjesec (2009)

Moon (Originalni naziv)

triler drama sf

Usamljeni astronaut polako gubi razum

 
Režija: Duncan Jones
Scenarij: Duncan Jones, Nathan Parker
Uloge: Sam Rockwell, Kevin Spacey, Matt Berry, Dominique McElligott

Filmografija

Ovu priču o astronautu koji počne patiti od neobičnih halucinacija režirao je Duncan Jones, sin legendarnog glazbenika, Davida Bowieja. Film je izuzetno dobro primljen od strane kritike, a i osvojio je niz nagrada uključujući i onu za najbolji britanski nezavisni film.

Sam Bell ima još dva tjedna do kraja trogodišnjeg ugovora kojeg je potpisao s tvrtkom Lunar Industries. Tijekom te tri godine, Samov posao bio je skupljanje i slanje Heliuma-3 na Zemlju. Budući da nema direktnu komunikaciju sa Zemljom, osim poruka njegove vlastite žene koje s vremena na vrijeme stignu, Samov jedini prijatelj je GERTY, inteligentni kompjuter čija je funkcija brinuti se za njegove dnevne potrebe.

Uz gotovo nikakav ljudski kontakt, Sam počinje vjerovati da je tri godine izolacije od ostatka civilizacije previše i uvjeren je da je počeo halucinirati. Sve što želi je vratiti se na Zemlju kako bi uživao sa svojom ženom i trogodišnjom kćerkom koja se rodila netom prije njegova odlaska na Mjesec.

Međutim, dva tjedna prije isteka ugovora, Sam doživi nesreću kod jednog od strojeva koji skupljaju Helium-3, a nakon što se probudi otkriva zastrašujuću tajnu koja ga natjera da preispita svoj razum, vlastiti identitet, kompaniju u kojoj radi pa čak i kompjuter GERTY…


Komentari (9)

Foto