svrljozvrljo @ 27.9.2018. 19:35
Eh da ,....to je trebao bit vrh zapadne civilizacije...utopia

ichglotztv @ 14.12.2018. 2:03
Sjećam se, kad sam imala 9, 10, 11 godina, cijela familija bi se okupila gledati "Malu kuću u preriji". To je bilo prije 30ak godina. Pročitala sam i knjigu Laure Ingalls prema kojoj je serija i snimljena. Da, ja sam fan od ranog djetinstva. Priča je to koju nikada nisam zaboravila. Jako mi je drago, da se napokon prikazuje i u Hrvatskoj. Ne samo zato što je meni draga, nego radi poruke koju ova priča nosi. Odvija se u svijetu gdje se poštuju poštenje, istina, prijateljstvo i brižnost. To je svijet koji je u većini tv serija gotovo potpuno zamijenjen nasiljem, osvetom, lažima, tugom i boli. U Walnut Groveu živi "dobar domaći svijet" koji cijeni rad i veseli se tudjem uspjehu. Osvježavajuće je uronit u njihov svijet tih 45 minuta, jer, kako je netko ovdje komentirao, liječi dušu.
Gluma je odlična, likovi su ti dragi ili odbojni ali svaki nosi poruku.
Netko će reći, da je serija kič i utopija, i to je očekivani komentar u ovo cinično doba. Kakogod, radije bih živjela u takvom kiču nego u današnjem cinizmu.

kokoshin @ 15.12.2018. 9:05
@ichglotztv jako lijepo napisano, naročito ovaj dio: "To je svijet koji je u većini tv serija gotovo potpuno zamijenjen nasiljem, osvetom, lažima, tugom i boli". Nažalost današnji filmovi i serije se isključivo i sastoje od brutalnog nasilja, specijalnih efekata, promoviranja bolesne ideologije i vrijednosti i plitke priče koja to sve prati.