Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Igre gladi

1 2
  • #1
    4 4

    postova:87
    poisonivy228 @ 25.3.2012. 19:09
    odličan film ... skoro pa savršena ekranizacija jednog super romana tj. trilogije ... glumci su savršeno pogođeni ... svaka čast svima koji su radili na ovom filmu ... definitivno vrijedno pogledati ... 
  • #2
    1 3

    postova:2
    erikb @ 25.3.2012. 19:46
    Prekrasan film! Jedan od najboljih filmova koje sam do sada gledao. Nije ni čudo što je stekao tako veliku popularnost.
  • #3
    3 1

    postova:2
    shrike @ 26.3.2012. 23:48

    Osrednji film. Igra na šokantnost, mladi koji se bore na život i smrt, koja bi trebala imati svoju utemeljenost na kritici reality show serija. U filmu se naštimano čuva korektnost glavnih protagonista - sve će "dobre" sudionike poubijati "zločesti". Također portretirani su vrlo plošno i tipizirano - zločesti će doslovno vikati: "mi smo zli, veselimo se tuđoj muci i strahu", a dobrice će u cjeloj frci imati vremena i za branje cvijeća i izražavanje tankoćudnih osjećaja :)

     Opet, zgodna je atmosfera s početka koja dočarava jednu od mogućnosti bliske budućnosti s donekle drugačijom idejom od onih koje smo do sada mogli gledati.

  • #4
    2 2

    postova:36
    zumbul @ 30.3.2012. 13:49

    Isto kao film Gamer samo su djeca i mladi glavni likovi, i kraj je...

    Samo se pitam koliko ce bolesnih/krvavih napada/ubojstava/klanja medu teeneager-ima i mladima biti rezultat gledanja ovog filma. Nije dosadno ali nije dovoljno za kvalitetan film. Definitivno nije vrijedno gledanja dva puta. Probava dati dublju poruku, tj. glupo pametuje.

  • #5
    2 2

    postova:13
    nitro @ 31.3.2012. 15:48

    Glumci su dobro odradili uloge,ali sama radnja filma je bezveze kao da ju je pisao pacijent Vrapča.

    Sve u svemu medijski napumpan film,tj shit for sale!

  • #6
    3 3

    postova:2527
    bearfoot @ 14.4.2012. 14:59

    nisam čitao knjige, a sudeći po filmu, ni neću...još jedan bb u "teenage bullshit" žanru sa idejom toliko isforsiranom da je groteskno smiješna koliko i fantastična...knjige koje su poslužile kao predložak, potpomognute maštom čitatelja, sigurno uspijevaju taj postapokaliptični svijet prikazati uvjetno smislenim, pogotovo uključivanje djece u  debilnu gladijatorsku "igru-borbu", ali vidjeti sve skupa...i onda još u tom djelcu tražiti i isticati nečiji i nekakav glumački doprinos...besmisleno

    da je priča napisana krajem 19 stoljeća i ekranizirana 60-70 godina prošlog stoljeća, sigurno bih gledao cijelu priču drugačijim očima, ovako, samo za probranu publiku i ljubitelje navedenog žanra koji su danas, očito, najunosnija publika

  • #7
    4 1

    postova:41
    borgia @ 12.5.2012. 11:02

    Sudeći prema komentarima koje je ovaj  film dobivao, uključujući i ovaj portal, jednostavno sam odlučio preskočiti gledanje u kinu. Ipak nekako se potrefilo da dobim bespltne  karte baš za njega, pa rekoh otići ću da ne propadne.

    Po meni film uopće nije toliko loš, čuo sam da ga se uspoređuje sa zaista kriminalno dosadnim Sumrakom, iako ja osim mlađih glavnih protagonista ne vidim nikakvu suvislu poveznicu, ovo je mnogo ozbiljniji i kvalitetniji film. Gluma nije loša iako mogu zapravo suditi samo  o Jennifer. L. pošto je njezin lik u 90% scena , drugi su uglavnom epizodisti.

    Vidi se da u ovoj priči ima još mnogo štofa i po meni bi bilo možda sretnije riješenje da je snimljena serija od kakvih 8 epizoda, pa da vidimo tu postepenu transformaciju likova iz tinejdžera u hladokrvne ubojice. Mislim da je to mnogo bolje prikazano u "Gospodaru muha". Općenito u današnjim filmovima se ide više na vizualni spektakl  nauštrb supstance i dubine priče, zato su za ovakve priče mnogo pogodnije serije gdje zahvaljujući napretku filmske tehnologije možemo dobiti oboje.

    Po meni film je solidan i napet, nikako dosadan, uglavnom pogledajte ga. Mene je čak potaknuo na to da pročitam i knjigu , mislim da ima mnogo zanimljivih detalja koji nisu bili uvršteni u film.

    Ocjena 7/10

  • #8
    6 0

    postova:513
    bozoli @ 13.5.2012. 1:56

    A sada će ispasti da ja čitam samo sr..., ali eto pročitah i ovu trilogiju. Nakon čega je slijedio komentar autorice na pitanje kako je došla na ideju za ovu priču. U biti pričala je kako je radila kao reporter iz Afrike i često nailazila na djecu koja su bila ne samo pasivne, već i aktivne žrtve rata, prisiljene ubijati djecu drugog plemena itd. Nakon takvih dramatičnih priča autorica bi se vraćala u Ameriku i u nekoliko navrata doživjela svojevrsni kulturni šok. Ondje gdje nema gladi i nasilja počinju se javljati veliki odmaci od realnosti. Činjenica da ju je najviše pogodio val reality showova koji su se tada javili na američkoj televiziji je pomalo slučajna. Ali tu je pronašla drugu ekstremnost - besmislene plastične operacije i druge načine samounakazivanja. Eto, otuda inspiracija.

    Jennifer Lawrence je fantastična, za očekivati. Iako mi se ponekad čini kao da ima problema sa izgovorom na glas.

    Film je pomalo šokantan, posebice ako nadodam da je u nekim zemljama dobna granica bila pomaknuta na samo 11 godina! Po mojem mišljenju djeca od 11 ne trebaju gledati kako djeca od 17 godina ubijaju djecu od 11 godina. Zar se to ne čini logično?!?

  • #9
    4 0

    postova:256
    karter @ 11.9.2013. 20:52

    Koja nesreća me natjerala na gledanje ovog filma, mislim znam koja ali opet. Roman nisam čitao, kao što nisam gledao battle royale. Jedino što valja zapamiti iz filma je jennifer lawrence koja je ni sam ne znam kako iz lošeg scenarija uspjela izvući maksimum i stvoriti jednu pravu žensku heroinu, međutim riječ je o jednoj od najboljih glumica trenutačno (ne samo mladih) te iako je po meni nezasluženo osvojilo oscara to neumanjuje njen neizmjerni talent kojeg prezentira i u ovom filmu. Premisa filma nije loša međutim umjesto kritičkog, ozbiljnog pristupa dosta teškoj temi to je toliko isforsirano prilagođeno teen publici i to onoj priglupoj, sa tim klišejiziranim scenarisitčkim proljevima u dijalozima između jenniferinog lika i onog antipatičnog malog da mi je slabo došlo. Također fali  nasilja (ipak je to takva tema i klinci se ubijaju, svi prikazi ubojstava rađeni su omiljenim mehanizmom pg-13 akcijskih filmova-shaky kamerom), više i gladi i prljavosti, te prikaza užasa u kojem žive te marginalizirani okruzi što je neminovno u ovakovom nekom postapokaliptičnom dystopianu što ovaj film želi biti i taj realističniji prikaz bi zasigurno pridonio kritičkoj naravi filma. Prikaz dekadencije, grotesknosti tog glavnog grada što li je je po meni uspio u cjelosti, ali film sigurno ne. Lako je iščitati kritiku reality showowa koji u zombije pretvaraju publiku, kao i nasilja na tv-ju općenito što dovodi do toga da na ubojstva, mučenja gledamo ravnodušno bez ikakve empatije. Ali film je maksimalno pretvoren u povlađivanje američkoj teen publici te funkcionira isključivo kao bankomat za svoju producentsku kuću, a mogao je biti puno više.

  • #10
    3 0

    postova:264
    filmofil1983 @ 9.10.2013. 0:16

    sf film koji i nije tako loš a opet ni po čemu posebnom ga nećete pamtiti.čitao sam knjigu i moram priznati da je priča dosta dobro prenešena na film što i nije čest slučaj.kako me knjiga i nije s ničim oduševila tako isto i film nije ponudio neko veliko oduševljenje.ipak moram izdvojiti glumu dvoje glavnih glumaca kao možda najveću odliku ovog filma.i na kraju mogu samo reći da pogledate film ali da puno ne očekujete jer nećete puno ni dobiti........................

  • #11
    4 0

    postova:228
    atlantiday @ 31.12.2013. 15:15

    Ideja je čak i dobra, no scenarij je nerazrađen, puno dosadnih scena koje se vuku u nedogled, a nije recimo došao do izražaja sam čin preživljavanja u divljini, borba za opstanak, korupcija koja rukovodi cijelom pričom... puno toga je ostalo ni vrit ni mimo, ništa šokantno, samo mlako, pomalo bljutavo... 3/10

  • #12
    4 3

    postova:20
    srcelence @ 4.9.2014. 21:23

    Ima mnogo loših komentara o ovome filmu zbog čega sam ga izbjegavala dosta dugo. Sad kad sam ga konačno pogledala jer je zaradio enormne svote novaca i dobio još nekoliko nastavaka kažem da je film sasvim ok. Arena i gladijatori u novom ruhu. Pa ko voli nek izvoli, ja preporučujem i veselim se novim nastavcima.

  • #13
    5 3

    postova:15
    maxxx @ 11.10.2014. 22:19
    Život je prekratak da bi se gledala ovakva sranja.
  • #14
    1 0

    postova:35
    nix191 @ 11.10.2014. 22:45

    pogledao sam film al moram reci da se veceras nisam mogao prisilit ponovno ga pogledati, dobar je za jedan put al ovaj film definitivno nije jedan od onih koji cete pogledati uvijek rado iznova.

  • #15
    4 2

    postova:40
    ad94 @ 11.10.2014. 23:24

    Ma loše,predugačak uvod i pregršt predvidljivih scena i mogu reći očekivani kraj. Ovaj film je trebao dati mnogo više,ovako ostaje neiskorišten potencijal. Premalo surviving scena,a previše priče 4/10

1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala