Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Transformers: Doba izumiranja

1
  • #1
    7 2

    postova:416
    taurus @ 26.6.2014. 22:22

    Prije svega ću reći da bi mi draže bilo ne vidjeti Bayev potpis na ovome filmu.Mislim da mu se studio trebao zahvaliti nakon donekle zaokružene trilogije i krenuti u nekom novom smjeru sa novim režiserom.Međutim,kako se to nije desilo moja ljestvica očekivanja je bila postavljenja vrlo nisko ali sam uprkos tome odlučio gledati film u kinu zbog nostaligičnih sjećanja na Transformers crtanu seriju sa kojom sam odrastao.

    2,5h kasnije utisci su sljedeći:Da,i dalje je to film M.Baya,ostvarenje koje obiluje eksplozijama (koje su,opet,često same sebi smisao),demoliranjem i rušenjem pozamašnog broja zgrada i drugih objekata kao i neizbježnim prisustvom dugonogih ljepotica vrlo često oskudno odjevenih (nije da mi je bilo šta od navedenoga smetalo,ovo zadnje ponajmanje ;) ).Ipak,moram reći da sam i pored ovih navedenih elemenata,već viđenih i čak dosta zloupotrijebljenih u protekla 3 filma ugodno iznenađen prije svega ljudskim faktorom u priči ali i samim efektima.

    Naime,najveća i najpozitivnija promjena koja se desila ovome serijalu jeste supstitucija iritantnog S.Labeoufa i čitave njegove prateće svite M.Wahlbergom.Jednostavno rečeno Marky Mark je simpatičnija kako osoba tako i lik u filmu i bez obzira na dosta njegovih glumačkih mana,više smo investirani u njegovu avanturu te navijamo za njega i njegovu porodicu za razliku od Lebeoufa koga sam barem ja često želio vidjeti zgaženog od strane Decepticona.Dok je njegov lik isključivo krešteći bježao od robota i izgovarao besmislene stvari dotle Wahlberg ipak aktivnije učestvuje u priči te čak i svojeručno eliminira mnoštvo negativaca,što je uvjek plus kada je u pitanju glavni lik filma.Sjajni glumački dodaci,pomenutom ljudskom faktoru,su i K.Grammer te izvrsni S.Tucci koji je izvukao maksimum iz često bezveznih dijaloga i situacija u kojima se našao te postao jedan od nosećih faktora ovoga filma.

    Transformeri sjajno izgledaju a posebno plijene pažnju kada su u svom auto-obliku jer tada imamo priliku vidjeti,u dobro snimljenim scenama potjera,neke od najatraktivnijih automobila današnjice kao Lamborghini,Bugatti te naravno Chevrloet Camaro.Optimus Prime je izvanredan u akciji ali ponovno briljira i u motivacionim govorima te kada čujemo taj duboki glas zaštitnika ljudske rase naprosto poželimo zgrabiti vanzemaljsku pušku i pridružiti mu se u borbi (barem takav rezultat Optimusov govor poluči kod mene :) ).

    Specijalni efekti su ovaj puta nešto bolji te jasnije možemo vidjeti transformacije robota koje izgledaju odlično na velikom ekranu.3D također dobar ali nije neophodan da bi smo uživali u svemu onome što film pruža.Dakle,da to je i dalje ostvarenje M.Baya,sa nekoliko suvišnih scena,par besmislenih dijaloga i bespotrebnih likova te premisom koja na prvi pogled djeluje kao reciklirana ideja iz prethodna 3 nastavka (i ne bi škodilo da traje pola sata kraće).Ipak,bez obzira na sve nabrojano ovaj film je,po mom mišljenju,mnogo kvalitetniji od 2 i 3 dijela a stoji rame uz rame sa prvim prije svega jer ima "dušu" (u nedostatku boljeg opisa) ,odnosno,kvalitetnije,simpatičnije i proaktivne glavne glumce koji u kombinaciji sa vrlo dobrim efektima rezultiraju pozitivnim i prije svega zabavnim kino iskustvom.

  • #2
    2 1

    postova:43
    arista @ 21.7.2014. 9:54

    Pozdrav svima, evo i ja odgledala nove Transformere pa da sa zainteresiranima podijelim svoje mišljenje.

    Kome su se svidjeli prva tri dijela, svidjet će mu se i ovaj. Puno Transformera  i eksplozija, nešto bolji glumci, posebno glavni glumac. Marky Mark je odličan i svakako je neopisivno bolji od LaBufa.

    Ja sam gledala u IMAX 3D formatu i nažalost meni je film teško "sjeo", 165 minuta mi je jednostavno previše za takav 3D, užasno me glava boljela i bilo je jako naporno. Naravno da to ne vrijedi za sve, ali ako ste prije osjetili da vam 3D ne štima, ovo će vam biti puno predugo. Inače je 3D zbilja odičan, stalno je tu negdje, ima stvarno dobrih odrađenih efekata da mislite da ste tamo. Ali slažem se s taurusom, zbog odličnog zvuka i samog filma 3D vam stvarno nužno ne treba.

    Iako ne moramo govoriti o tome koliko je film realan ili ne, od trenutka kada

    , otada mi film gubi neki smisao, tj. postaje mi osobno pre nerealno. Naravno da je film pun nelogičnosti, ali od tada sam ih posebno počela primjećivati i od tog trenutka mi je postao naporan. Inače imamo više plot twistova i film te cijelo vrijeme drži u neizvjesnosti pa kad izađe na DVD-u ću ga još jednom pogledati, vjerujem da će bez 3D-a kod mene biti bolji dojam.

    Dakle, moj osobni osvrt se više bazira na 3D-u očito, ali film je svakako za pogledati ako ste voljeli prijašnje nastavke, zabavan je i fora. Transformeri genijalni. Svakako ako razmišljate 3D ili 4D nemojte odabrati 4D jer je zvuk toliko genijalan da se tresu stolice. Cool

  • #3
    2 0

    postova:17
    dorian valent @ 21.7.2014. 23:39

    prosli yjedan sam pogledao u cinestaru transformers u 3D-u,nista posebno cista zf,akcije

  • #4
    3 4

    postova:2527
    bearfoot @ 5.10.2014. 16:21

    ovo je sad već trashformers i simbolika u nazivu filma, doba izumiranja, je i više nego pogođena što se tiće kreativnosti i zanimljivosti ove priče...zanemarimo li savršeni tehnički asperkt filma, što je danas već postao standard, radnja, likovi, zapleti i raspleti ispod su nivoa čak i animiranog filma...jadan je to film kojem jedva čekaš kraj i odahneš kad konačno stigne.....

  • #5
    2 0

    postova:35
    nix191 @ 12.10.2014. 10:26

    Moram priznati nije vise onaj transformes na kojeg smo naviknuli,ali ipak njihov sam veliki fan i samo ime transformes izbrise te nedostatke i bez obzira ako je film losiji zazmirit cemo na neke njegove nedostatke i zeljno ocekivati sljedeci nastavak kao sto sam i ovaj ;)

  • #6
    0 1

    postova:20
    berlinci @ 17.6.2015. 15:55

    Nula bodova

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala