Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Nikola i Aleksandra

1
  • #1
    1 0

    postova:260
    franz88 @ 11.11.2013. 13:36

    .. e da, dobar povijesni film! iz kojeg se daje između ostalog zakljuciti! kako je sam Car svoje odluke donosio kasno i bio neodlucan u kljucnim trenutcima...

    zivotni put, koji je kao mlad prosao nije isao u korak s tim odlukama i s vremenom koje je nadolazilo..na kraju tragican kraj, riskirao je dosta, a izgubio sve!

    kad je vec sve bilo u rasulu, i kad je donio teske odluke, pogotovo o abdiciranju, trebao je cim prije napustiti zemlju potajno u noci, dok je jos imao novca, zlata, te tako otici i spasiti sebe i obitelj, no dozvolio je da bude ovisan o onima koji su ga vise ili manje htjeli srusiti jos dok je bio Car i izgrdatiti "novi Svijet" odnosno sami sebi podici titule nove i postati vođe - novog kova, na njegov racun, te "premjestali" su ga po Rusiji ponizavajuce, obecavajuci i lagajuci, a i sami su znali da mu ne ce ili ne mogu ispuniti zahtjeve!... zalosno je kaj su ubili hladnokrvno cijelu obitelj, no takav je bio rezim koji je preuzeo novi poredak!

    Car je na kraju polagao nade, vjerojatnost dobitka na lutriji, da ce doci mala skupina Rojalista spasiti ih i sve biti opet u redu kao prije!

    .. mala usporedba s ovim prostorima!

    ..slicnost je u tome, da se Petar II vratio u tada Titovu Jugoslaviju (a imao je namjere), vjerojatno bi slicno prosao..ovako je umro u Denveru..

  • #2
    1 0

    postova:130
    krushka @ 11.11.2013. 15:24

    Iznimno dobar film, 7 je premala ocjena. Očekivala sam neku iscrpljujuću obiteljsku sagu, ali sam mu ipak dala priliku, jer kao volim povijesne, biografske drame i nisam pogriješila.


    Nekakve povijesne nedosljednosti, kojima obiluje i historiografija, jer ako ništa drugo tome nije uzrok, a sigurno mnogo toga jest, povijest pišu pobjednici pa je naravno za očekivat da će jedan umjetnički pokušaj prikaza nekog događaja ili razdoblja iz prošlosti biti pristran ili urešen, međutim to nije smetalo meni, budući da povijest ne poznajem dobro.
     
    Jako dobro izmjenjivanje i ispreplitanje društveno-politčkih zbivanja s privatnim problemima carskog para i cijele dinastije i njihova neumitna međuzavisnost, pružaju laiku baš onu realističnu i suvislim sadržajima popunjenu sliku jedne epohe koju možda nekim drugim pristupom, možda više "znanstvenim" ili "objektivnim" ne bi dobio.
     
     Rasputin odličan, imao je onaj neki bipolaran pogled, neku kombinaciju dijaboličnog i svetog, teško shvatljivu onima koji to nemaju, a velika većina nema.
     
    Nijedan trenutak filma nije dosadan, naprotiv, svaki je ispunjen intimiziranim dijalozima ili napetim previranjima svih društvenih slojeva.
    Epska scena - dva ruska vojnika na fronti oderu zeca, kusaju ga onak sirovog, dolazi nekakav nadređeni, izdaje zapovijed da kreću dalje, jedan od njih se hvata puške i hladnokrvno upuca nadređenog - ludo, naprosto
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala