Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Star Trek: U tami

1
  • #1
    1 3

    postova:2916
    gorlock @ 28.4.2013. 15:59

    "...nezaustavljiva sila straha..." 

    Gledajući trailer dobio sam dojam kako će svaki trenutak odnekud iskočiti Darth Vader - kad ono, ništa.

    Pitam se samo kakav bi to bio spoj Zvjezdanih Staza i Ratova Zvijezda.

    Tko zna možda je i to moguće, možda jednom Enterprise zaplovi i u ta prostranstva.

    U svakom slučaju veselim se novom nastavku Zvjezdanih staza.

  • #2
    2 1

    postova:256
    manuel robbery @ 28.4.2013. 18:02

    Film izlazi krajem maja, nije jos ni sve snimljeno a vec je dobio ocjenu od nekih. Kako to? Možda na osnovu trailera ili na osnovu moći predvidjanja?

  • #3
    1 3

    postova:167
    apex @ 16.5.2013. 9:26
    Pogledo sam film prošlu subotu i moram priznat da sam jednostavno oduševljen! Bojao sam se da će nastavak bit puno slabiji od prvog djela..al srećom drugi dio je čak i bolji od prvog. Preporučam apsolutno svima fanovima, ali i onima koji samo vole SF..da izdvoje 60 kn i odu taj film pogledat u IMAX 3D..nećete požalit! 9/10
  • #4
    4 1

    postova:256
    karter @ 23.5.2013. 12:42

    Bio sam prisiljen pogledati ga neki dan. Film odlično funkcionira kao lagana zabava za ljude raznih godina, za ići pogledati sa djetetom, društvom, curom ako voli star trek (nema ih puno). SVa radnja i likovi valjda rađeni kao potpuna suprotnost originalnoj seriji svi zgodni, vitki, u dvadesetima a vrhunski stručnjacu u svojim poljima sve žene u nekim ultrakratkim minicama, dijalozi prilagođeni teen publici i iskorišteni svi mogući klišeji i sl. Priča u drugom planu, nabrijane scene pune specijalnih efekata se izmjenjuju svakih pet minuta, karakterizacija likova najjjednostvanija moguća.Sherlock dobar ali po meni nedovoljno iskorišten.

    POnavljam ovo je star trek za nove generacije i glavni cilj je isključivo komercijalan. Nema ni zrna onog što je originalni serijal napravilo kulturnim fenomenom sa mnogim etičkim i filozofskim temama. Umrem od smijeha kad se sjetim shatnera i nimoya u svojim šezdesetima i montalbana kao khana koji je valjda sedamdeset godina imao u wrath of khan u usporedbi sa ovima danas. Ali evo komerciajlna zabava koja ne vrijeđa ineligenciju pa 7/10.

  • #5
    0 0

    postova:271
    sebulba @ 23.5.2013. 13:21

    eto i ja ga pogledah jučer i kao što karter kaže pomalo sam razočaran sa ovim drugim filmom. Meni osobno prvi dio mnogo bolji. U ovom filmu jedino je Scherlock dobar, a ostali tak tak. Ovaj film se praktično bazirao na 4 glumca (Sulu i Chekov su prikazani na kapaljku). I pretjerali su s gejastim momentima između Kirka i Spocka, baš puno (gore od Froda i Sama).

  • #6
    4 0

    postova:560
    crnisokol @ 23.5.2013. 18:42

    ne znam zašto mnogi pišu o ženama u minicama kao minusu Smije se

    pa i u originalnoj seriji su članice posade Enterprise u minicama...

  • #7
    2 1

    postova:1962
    aya @ 23.5.2013. 23:26

    pa i u originalnoj seriji su članice posade Enterprise u minicama...

    Možda zato što je sniman 70-ih, kada su minice bile u modi..Namiguje

    Inače, meni kao okorjeloj trekkijevki, prvi dio novog serijala nije legao, pa se bojim da neće niti drugi.

    Btw - već dugo nas HTV nije počastila kojom franšizom, bilo bi već vrijeme za neku reprizu! Srami se

  • #8
    1 5

    postova:26
    mihailo valjetić @ 25.6.2013. 21:08

    Iako nisam gledao originalnu seriju, niti jedan drugi nastavak Star Trek, osim filma iz 2009., ovaj film mi se čini dosta dobar. Pošto sam ga gledao u 3D-u jedina primjedba mi je manjak 3D efekata, jer jedini 3D efekt koji je bio impresivan je kad su krenuli u warp. Preporučujem film zbog dobre radnje i akcije.

  • #9
    0 1

    postova:2527
    bearfoot @ 22.8.2013. 9:40

    zanimljiv je taj moment pomodnih odnosa među muškim likovima, primjer je i zadnji Bond...ne mogu to objasniti drugačije već željom da se određena filmska tematika približi populaciji koja je dosad takvu vrstu filmova ignorirala, ali mi se taj pokušaj čini šovinstički i kontraproduktivan...

    tehnički vrhunski odrađen film s "razumnim" pretjerivanjima...međuljudski odnosi ovdje su u prvom planu i cijela priča sad ja postala "introventirana" umjesto da se bavi istraživanjem novih svjetova i novih rasa... promjena perspektive nije bezuvjetno loša, ali određeni likovi već postaju iritantni i zamorni i čini mi se da Trek-ovci zaslužuju poduži odmor...poduži....

  • #10
    1 3

    postova:203
    franorobert @ 29.8.2013. 2:59
    Film koji je izgrađen na kompromisima: nova publika/stara publika i film/serijal. Dva teška problema... I dobili smo odličan produkt. Likovi nisu crno-bijelo obojani, priča kvalitetna, efekti na vrhuncu današnjih pojmova, a režiji Abramsa skidam kapu. Tek kada se pomirimo da smo u svijetu mejnstrim holivuda i da nismo u 1966., tada ćemo se uspjeti fokusirati na sami film. Film je iznadprosječan, u nekim segmentima izvan kalupa, čitavo glumište na visini zadatka, a zabave i drame ne manjka. 9/10. :)
  • #11
    3 3

    postova:80
    cor @ 29.8.2013. 7:51

    sasvim solidan.

    ljubitelji tog žanra i serijala vjerojatno mogu do sutra razglabati o milijun stvari oko filma. odgledah ga iz znatiželje i pompe oko cumberbacha, odličan definitivno, i ono što mogu reći je ugodno provedena dva sata uz dobar film.

  • #12
    2 2

    postova:1
    mfakles @ 13.4.2014. 22:17

    Kao netko tko je gutao 'antičku' seriju Svemir 1999, pa onda redom sve Star Trekove a i inače ljubitelj skoro svega u SF-u a što ima imalo smisla apsolutno mi se sviđa ovaj (kao i prvi) nastavak.

    Ljubitelji žanra će biti zadovoljni. Prporučam.

    PS - filozofija i osobni afiniteti odavno nemaju smisla u današnjoj filmskoj industriji ;) Osobno se nadam da će ovaj dio serijala ili filmova nastaviti i BTW iako novo nije uvijek bolje ne treba zaborabiti da mora biti novo ;)

  • #13
    1 1

    postova:228
    atlantiday @ 31.5.2019. 21:31

    Meni je film sasvim Ok. Uživala sam u napetoj radnji, obratima, zanimljivoj priči, neizvjestan do kraja. Prava poslastica bilo je pojavljivanje L. Nimoya, barem u kratkoj epizodnoj ulozi.

    U Star Trekovima najviše sam voljela razna tehnološka dostignuća : od Warp pogona, holodeka, replikatora (koji danas uvodimo kao 4D printing)i uvijek novih domišljatih "izuma" mladih znanstvenika i futurista koji su bili uključeni u kreiranju ove franšize, što je na žalost  izostalo u novim Star Trekovima. Glavni glumac mi je presladunjav za ulogu kapetana Kirka, ali ako zažmirimo na ove nedostatke, fim i dalje nudi puno dobre akcije, zanimljivu svemirsku pustolovinu i ugodnu cjelovečernju zabavu.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala