Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Gušteri

1
  • #1
    2 0

    postova:311
    auran @ 9.1.2011. 18:18

    Jako dobar (anti)ratni film "Gušteri" prikazuje vojnički dril tokom obuke i vojni angažman američkih snaga u Prvom zaljevskom ratu! Pratimo skupinu marinaca snajperista stacioniranih u pustinji gdje u iščekivanju borbenog angažmana provode vrijeme na razno razne načine i pritom dolaze do ruba živčanog sloma!

    Ovaj uradak u kojem uopće nema ratne akcije (osim nešto malo na samom kraju), tematski je sličan hrvatskom filmu kandidiranom za Oscara "Crnci"! Izvrsno je prikazana psiha običnih vojnika opterećenih vlastitim (obiteljskim) problemima, nesnosnim svakodnevnim vježbanjem na vrućem pustinjskom pijesku i dugim, monotonim čekanjem na akciju!   

    Iznimno su upečatljive scene u kojima vod vojnika u pustinji nailazi na spaljena vozila i pougljenjene ljudske ostatke, te prikaz zapaljenih naftnih bušotina! Oni koji očekuju akcijske prizore biti će razočarani, jer se film bazira na prikazivanju besmislenog vojničkog života i psihološkom stanju vojnika! 

  • #2
    1 0

    postova:67
    shogun @ 7.2.2013. 20:44

    Odličan ratni film koji to nije. Priča o izgubljenim momcima koji idu u rat, a ne znaju ni zašto. Samo čekaju kad će pucati i ubiti nekoga, ali to se ne događa. Njihova dosada i napaljenost se prikazuje u odličnim scenama koje će vas nasmijati. Sam Mendes je napravio sjajan posao uz podršku još bolje glumačke ekipe (Gyllenhaal, Foxx i Sarsgaard). Također, ovo je jedan od rijetkih filmova gdje Amerikanci kritiziraju sami sebe te priznaju da su ušli u rat samo radi nafte. Jednostavno film je drugačiji.

  • #3
    0 1

    postova:237
    pisatel @ 26.5.2016. 13:40

    Ukratko da (još jedan) film o klincima koji idu u rat, možda na ovu temu ima i boljih filmova svakako no malo približava stanje uma ljudi koji se nađu usred modernog rata i to novo modernije doba ratovanja gdje je pješak topovsko meso oružja koje se ni ne mora vidjeti.
    Kako je moguće nositi se sa tim novim načinom ratovanja koji je još napredovao do današnjih dana to je isto svojevrsna priča ovog filma.

    Trailer možda pokazuje najveći dio akcije u filmu pa malo navodi na krivi početni dojam.

    Naughty by Nature i Public Enemy napokon dobivaju svoje mjesto u nekom filmu za promjenu.

    Zanimljivo je prikazan simbolički i "zid srama" te odnos njihovih djevojaka prema njima nakon što odu u rat...

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala