Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Pisci slobode

1
  • #1
    0 0

    postova:311
    auran @ 6.1.2011. 10:01

    Snimljen prema istinitoj priči, film "Pisci slobode" odaje počast profesorici Erin Gruwell i njezinim učenicima koji su zajedničkim snagama uspjeli nadvladati međusobnu rasnu netrpeljivost i srušiti granice koje su među njima (učenicima) postojale! Film je to koji slavi moć zajedništva, tolerancije, poštovanja i istinske slobode svih ljudskih bića neovisno o boji kože i etničkoj pripadnosti! Nevjerojatna je to priča o borbi pojedinca (u ovom slučaju profesorice Erin Gruwell) kako sa samim sustavom (profesorima u školi) koji otpisuje sve one koji se ne uklapaju u postavljene okvire ponašanja, tako i međurasnom mržnjom i predrasudama koje su uzele previše života i utjecale na mnoge ljudske sudbine! Osobnim angažmanom svoje profesorice, njezin rasno mješovit razred počinje shvaćati besmisao mržnje, ratovanja i ubijanja u ime bandi, etničke pripadnosti, odmazde ili rase! Pokušavajući razumjeti njihove probleme i njihovim životima dati smisao, na primjeru holokausta, sudbine Anne Frank i razgovora s ljudima koji su preživjeli strahote koncentracionih logora, pokaže im sve razmjere ljudske mržnje! Svojom vlastitom požrtvovnošću uspijeva doprijeti do njih i pozitivno utjecati na njihove živote što je 1999.g. rezultiralo izdavanjem njihove zajedničke knjige pod naslovom "Dnevnik pisaca slobode" u kojoj su opisali svoja dotadašnja životna iskustva, nade i strahove, te time dokazali da je svakom pojedincu moguće nadvladati predrasude i promijeniti svoj život!

    "Pisci slobode" univerzalan je film koji govori o svima nama, podsjećajući nas da jedni u drugima moramo naučiti gledati ljude, a ne neprijatelje, te da se umjesto isticanja razlika počnemo osvrtati na ono što nas povezuje, jer samo zajedništvom i složnošću možemo postići velike stvari! Snaga i moć oduvijek su u našim rukama samo ih moramo naučiti koristiti za dobrobit svih živih bića, a ne samo samih sebe! Zbog pouka koje ovaj film nosi, trebao bi redovito biti prikazivan u osnovnim i srednjim školama!     

  • #2
    0 0

    postova:666
    doom @ 6.1.2011. 13:36

    vec mi je puna kapa rasne netrpeljivosti kaj ameri prikazivaju na filmovima to je tak glup narod... buhu strasna stvar jbt .....kak su si napravili tak im je!!!

    "Zbog pouka koje ovaj film nosi, trebao bi redovito biti prikazivan u osnovnim i srednjim školama"-svakako u osnovnoj skoli.....ja sam lud!!!
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala