Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Život i smrt Petera Sellersa

1
  • #1
    2 0

    postova:37
    hrvoje_11 @ 2.1.2011. 8:43

    Genijalan, genijalan film...

    Samo je vrhunski glumac poput Rusha mogao ovako pružiti ovakvu izvedbu, portretirajući drugog velikana na glumačkom platnu, koji je pak u životu (barem prema prikazivanju u filmu, ali i poznatim biografskim činjenicama) bio blago rečeno, nesređena i kontroverzna osoba, u kojem su se smjenjivali trenuci genijalnosti i totalnog ludila - doduše, možda bolje rečeno, osoba totalno neprilagođenih reakcija na standardne životne situacije.

    Vrlo provokativan pristup redatelja i scenarista, koji se usudio istovremeno prikazati i najveće vrhunce glavnog lika te istovremeno i njegove najveće gafove u životnom smislu, pri čemu ga je ogolio do srži, prikazujući promjene u njegovom raspoloženju, ogromni ego, obitelj sa dominantnom majkom koja je od njega napravila narcisoidnog genija...

    Film obiluje "specijalnim efektima koji to nisu" u smislu da se u radnji isprepliću (briljantne) scene iz Sellersovog filmskog opusa te imamo prilike vidjeti njegove najpoznatije i najbolje likove u raznim situacijama, uz izmiješanost zbilja i fikcije koja nam pokazuje skoro podvojenost osobnosti glavnog lika, kako glumac i sam kaže: "Razlog zašto tako dobro glumim je jer nemam vlastite osobnosti, jer umjesto nje, u meni žive svi ti likovi.

    Nakon ovog filma, promijenio sam mišljenje o Sellersu kao čovjeku (iako zapravo sve pokazuje da je bio vjerojatno duševno bolestan i emotivno nestabilan), ali njegove glumačke bravure me svejedno znaju nasmijati do suza, tako da se i dalje pitam, da li je moguće odvojiti umjetnika od čovjeka - no to je za neku drugu priču.

    Film vrijedi pogledati, ako ništa drugo, ono radi izvedbe također genijalnog Rusha ali ako ste fan Sellersovih filmova, nemojte propustiti ovu priliku da upotpunite sliku o njemu.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala