Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Kum 2

1 2 3
  • #16
    2 1

    postova:8
    rakisha98 @ 4.5.2014. 23:52

    šta reći o ovom filmu,vrhunac filmske umetnosti.
    Ne samo najbolji filmski nastavak (iako ja prvi i drugi deo gledam kao jedan film) nego jedan od najboljih filmova svih vremena.Maestralna gluma Pacina,De Nira,Keaton,Duvalla,kojima s uloge u ovom filmu uloge karijere (izuzev DeNira,jer za mene je jedan pravi Don Vito-Brando) O muzici i ostalim segmentima ne bih puno da pricam jer se sve vec zna,preporuka..

  • #17
    1 1

    postova:66
    mightywez @ 7.5.2016. 12:17
    Svaka cast htv, ovakav film je zasluzio da ga se pogleda u komadu bez reklama. A vrijeme ce proletit uz film koji nema mane.
  • #18
    1 1

    postova:392
    samuraj @ 7.5.2016. 15:34

    Coppola je uspio snimiti jedan od boljih nastavaka u filmskoj povijesti, ali ipak po meni nije uspio nadmašiti prvi dio. No naravno i ovaj bi trebalo pogledati.

  • #19
    1 7

    postova:57
    clauden @ 7.5.2016. 16:41

    Drugi dio je zagađen scenama flash backova iz prošlosti. Potpuno nepotrebno. Bez njih bio bi bolji od prethodnika. Ovako, ostaje samo žal za upropaštenim. 

  • #20
    0 3

    postova:1474
    buffalobill @ 7.5.2016. 17:30

    Smije se aleksa nemoj zajebavat,u tome i jest velicina drugog dijela,mladi vito tojest dio filma s de nirom u maloj italiji  za mene je jos i najbolji

  • #21
    1 6

    postova:57
    clauden @ 7.5.2016. 23:22

    U prvom Kumu je dovoljno rečeno o mladom Vitu. Za ostale nastavke kao i za prvi dio to je bilo dovoljno i logički bi bilo da se gledatelj u prvom filmu upozna s prošlošću, a da nastavci samo razvijaju radnju. Flash backovima iz prošlosti drugi je dio upropašten jer se ostatak filma sam po sebi razvijao fenomenalno neovisno od njih. Kakvo je to briljantno remek djelo moglo biti.

  • #22
    4 1

    postova:1962
    aya @ 7.5.2016. 23:41

    Kakva bi to filmčina tek bila, da ga je karakterni režirao! Šibaj, rekoh ti!

  • #23
    3 1

    postova:1091
    yuma @ 8.5.2016. 0:31

    Prvi dio je biografski leksikon, a drugi dio je biografska enciklopedija. Namjerno je tako i to je bio najbolji način prikaza ove sage. Uredno, precizno, duboko. Prvi dio je zapravo uvod u pravu srž i bit cijele ove životne štorije.  Dečki, pogledajte još jednom pa obratite pažnju na redateljevu intenciju da USPOREDI oca i sina, život tada i život sada, supruge i majke onoga vremena te odnos oca prema djeci nekad i sad. To je osobito istaknuto Mikeovim sjećanjem na djetinjstvo pa vrlo kratkim ali dubokim dijalogom stare majke i sina,  kad on propituje gdje je njegova zena pogrijesila (ne on) i zatim razvojem događaja na majčinom sprovodu. Vrlo potresan dio filma gdje padaju maske. 

    Ovaj film možda na prvu djeluje kao zabava za dječake koji maštaju o tome kako bi bilo biti veliki šef i djevojke koje maštaju o udaji za lokalnog moćnika. Ovo je film o drugoj strani medalje, a upravo je drugim dijelom trilogije napravljen duboki presjek likova, puno više nego je to učinjeno u prvom dijelu koji je više fokusiran na sadašnje događaje nego same emocije. 

    Oduševljena sam drugim dijelom. 

  • #24
    1 3

    postova:1474
    buffalobill @ 8.5.2016. 2:42

    sve to manje vise stoji,ALI mi se sad cini da je na neki nacin aleksa u pravu i da je prvi dio zaista bolji jer sam u drugom dijelu sad vidio neke manjkavosti i dosadne scene,plus mi se vrtio po glavi leoneov bilo jednom u americi i mislim da je  gledajuci u cjelini,generalno Once Upon a Time in America  mozda cak i bolji film  !?
    bilo bi interesantno da ga htv pusti nakon kuma pa da vidimo,coppola vs leone i nino rota vs enio morricone,6 sati a kamoli 10  (s trecim djelom) , izuzetno je tesko zadrzati ritam i kvalitetu ,zato mi je Fargo tako dobra serija i svojevrsno cudo u tom smislu ( cca 20 h !)
    no dojam je da je al pacino glumacki najslabija karika u drugom dijelu, pogoto uporedjujuci ga s brandom i de nirom,ne tako dobra glazba ,vise patetike,razvucene scene itd,ili je jednostavno prvi dio kao sto kaze samuraj tako dobar da je to bilo nemoguce ponoviti

  • #25
    1 7

    postova:57
    clauden @ 8.5.2016. 9:14

    Kada gledam drugi dio jednostavno preskačem flash back scene. Naružile su film do negledljivosti. Šteta što ih se ne može izrezat jer se onda titl ne bi poklapao, dobili bismo bolji film od prvog dijela. Zašto? Jednostavno zato jer drugi dio ima više radnje nego prvi, više akcije, više se toga događa, zanimljiviji je i jednom riječju sadržajniji, Michael Coleone sada sam uzima stvar u svoje ruke i maestralno širi business, prolazi između dvije vatre neopržen, briljira u pregovaranju sa smrtnim neprijateljem koji mu glumi bliskog prijatelja, razotkriva zavjeru, sređuje odnose u porodici na maestralan i autoritativan, a u biti i nepogrešiv način diskretno bez buke i želje za svjetlima reflektora, itd. Nažalost, zbog flash back scena ocjena samo 5/10 iako kad ga gledam preskačem iste pa je opći dojam puno bolji.

    Čini se da je Coppola (ili netko drugi) pošto poto navalio otvorit (nepotrebno) radno mjesto za De Nira u ovom filmu kako bi mu to bila dobra odskočna daska u karijeri s obzirom na uspjeh prvog dijela. Pošto se (izgledom?) nije uklapao u film ili su sve role već odavno bile podijeljene, producenti su morali izmisliti nešto kako bi ga se pod svaku cijenu ubacilo. To koincidira s njegovom ispovješću u kojoj kaže da je u mladim danima bio muška prostitutka i da je zbog tog perioda mrzio sebe. Sada je puno jasnije kakve je moćne zaštitnike (ili moćnog zaštitnika) morao imati da na silu, kao uljez pošto poto uleti u film. Jednostavno njegova je rola iako dobro odigrana, potpuno nepotrebna. Kad se sve to pokopča izgleda logično, nakon toga u pauzi od dvije godine snima prijelomni film svoje karijere Taxi Driver. Ispada da je drugi dio bio samo izlog u kojem ga je trebalo pošto poto  predstaviti (i usput testirati) za buduće projekte. Ostalo je povijest. Namiguje

  • #26
    0 4

    postova:1474
    buffalobill @ 8.5.2016. 11:54

    ok,mogu se dijelom sloziti s tobom ali rekao bi da je tu montaza filma podbacila i to onako fine,a sto se tice de nira ,pa taj je vec tu pokazao kakva je klasa,a i odrastao je u maloj italiji ako se ne varam,a pacino je tu jos slab,neprofiliran

  • #27
    0 4

    postova:57
    clauden @ 8.5.2016. 12:00

    Pacino je već u prvom Kumu stasao u filmskog besmrtnika. Dokaz za to je njegov bojkot Oscara 1973. u kojem ga je Akademija nominirala za najbolju sporednu ulogu iako realno gledajući nije Marlon Brando glavna rola nego Al Pacino. Akademija je još jednom pokazala svoj duboko ukorijenjeni nepotizam, korupciju i nesposobnost nemavši snage Branda nominirati za najbolju sporednu ulogu što on u stvari i je. Mislim da nikad ni jedan mladi neafirmirani glumac nije tako eksplodirao u jednom izuzetno zahtjevnom i nadasve kompetitivnom okruženju briljantne tvorevine kao što je to učinio Al koji je, da paradoks bude još veći, na kraju ostao bez zlatnog kipića. Bruce Willis mu se zahvalio prilikom uručivanja nagrade Emmy za najboljeg glumca istaknuvši njegovu ulogu u Kumu kao glavni razlog zašto je postao glumac (3.05).

  • #28
    4 1

    postova:66
    mightywez @ 8.5.2016. 12:13
    Ha ha, pacino je slab i neprofiliran, ajde ti momak pogledaj film jos jednom.
  • #29
    0 6

    postova:1474
    buffalobill @ 8.5.2016. 12:27

    kak da ga gledam jos jednom kad sam i sinoc zaspao!? nema smisla da se tu sad raspravlja ko je bolji glumac,pacino ili de niro,meni jednostavno pacino u kumu nije legao i basta,ona  njegova transformacija ,ledena faca i mrmljanje connie connie connie..

  • #30
    2 1

    postova:66
    mightywez @ 8.5.2016. 12:45
    Ha ha, dobro kazes, svatko ima svoje favorite izgleda. Pozdrav.
1 2 3
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala