Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

The Irishman

1 2
  • #16
    0 4

    postova:128
    key @ 7.12.2019. 16:33
    Kako moze tako povrsno obradjena tema biti filmska lektira i kako od te povrsnosti uopce moze is past dobra mini serija? Jurica@ Ovaj pandin komentar ti je ono drugo. Pussyfoot ti je komentator slicnog kalibra sto ovaj modificirani nick izvrsno sugerira.
  • #17
    3 1

    postova:507
    pandaboy @ 7.12.2019. 16:42

    Kako moze tako povrsno obradjena tema biti filmska lektira i kako od te povrsnosti uopce moze is past dobra mini serija?

    Pa tako da ne ovisi o 3h filma nego dobije dulji, neograničeni vremenski okvir i format u kojem se ima vremena bolje i detaljnije obraditi tematika i odmaknuti od te površnosti, eto kako. Činilo mi se to logičnim no ako ti je potrebno objašnjenje, eto ga.

  • #18
    0 3

    postova:128
    key @ 7.12.2019. 17:18
    Razvukli su ovu monotonu pricu na preko 3,5 h upravo zato jer su se potpuno nepotrebno pretjerano bavili nebitnim detaljima (petominutni spika u autu oko kupljene ribe s trznice), a sad bi to kao dodatno trebali jos obrazlagati i prosirivati praveci od dosadnog filma jos dosadniju mini seriju? Ovaj film ni da se skrati ne bi bio dobar jer nema napetosti,nema pricu koja bi bila ispricana na uzbudljiv nacin kao sto je to recimo slucaj u Casinu. Da su se bavili samo Hoffom i da su pricu sazeli u puno kraci vremenski okvir od recimo nekoliko mjeseci,a filmu dali bolju dramatizaciju i trajanje od max 2 h dobili bi dobar uradak. Ovako je ispalo kao nekakvo bezlicno i zamorno prepricavanje memoara nekog mafijasa kojeg malo tko zeli gledati po drugi put.
  • #19
    1 1

    postova:2527
    bearfoot @ 12.12.2019. 12:03

    katastrofalna maska svih glavnih likova je najjači dojam koji je film ostavio na mene...uz današnji cgi nivo potpuno neshvatljivo...ne razumijem tu cijelu gerijatrijsku postavu filma čija se fizika kretanja ne može potpomoći nikakvim kompjuterskim simulacijama...sve mi je to praktično upropastilo film, uprkos interesantnoj priči, iako sam dio oko Kennedy-a više manje znao, a najvažniji dio filma je realističan prikaz hladnokrvnosti u stilu "this is it" i "it must be done", nedostaka emocija i empatije, izostanak bilo kave grižnje savjesti, bešćutno hladne egzekucije i statistike ubijanja s općim podacima s koliko metaka ili koliko uboda je tko ubijen...preeeeeedugačak film s puuuuno praznog hoda što je razvodnilo dobar materijal...ako se tu igralo na neki umjetnički dojam, ili omage prošlosti, nisam uspio uloviti tu notu

  • #20
    3 1

    postova:392
    samuraj @ 16.12.2019. 14:49

    Napokon pogledao. Dojam - nakon mnogih negativnih komentara mogu ustanoviti da mi se je prilično svidio i zasigurno mi je za sada najbolji film godine.

    Čitajući mnoge osvrte stekao sam dojam da se radi o nesadržajnome filmu koji je bezrazložno razvučen. Nisam stekao takav dojam, štoviše mislim da ima dosta sadržaja i nisam osjetio prazan hod u nijednome djelu. Priča je itekako zanimljiva, a dali je ispričana na najbolji način to je već individualno. Po mome mišljenju bolje bi možda funkcionirala kao mini-serija i s obzirom na to da nije imao klasičnu distribuciju već je išao preko Netflixa, mini-serija bi bila logičniji izbor.

    Druga najčešća opaska ide na glumačku postavu. Mnogima je zasmetalo to pomlađivanje i trome kretnje glumaca koje su u neskladu s životnim periodom lika kojega tumače. Što se tiče toga pomlađivanja nije me smetalo, što se tiče kretanja e to već izgleda u nekim scenama tragi komično. Najbolji primjer kada De Niro prebije onog nekog prodavača. Kako je tehnologija uznapredovala moglo se je tu isto nešto napraviti. Kvaliteta glume? Opće je poznata stvar da su De niro ( posebno on ) i Pacino glumački zadnjih godina jako propali. I upravo mi zbog toga ne upada u oči njihova fizička propast koliko ona profesionalna. I kada bih birao koji je od trojice glavnih aktera bio najbolji, moj odgovor bi bio Pesci. Realno kao glumac nije imao ni približnu reputaciju kao njih dvojica, a svojom ih je izvedbom u ovome filmu zasjenio. Također postavlja se pitanje zašto je baš ova staračka glumačka postava odabrana. Radi marketinga? Možda. Iako bi u današnje vrijeme glumci poput DiCapria, Pitta ili Clooneya bili puno bolja reklama. Gledajući film, posebno kako je išao prema kraju, stekao sam dojam da priča filma ima poveznicu s glumcima pa i sa samim Scorseseom. Možda će Scorseseu ovo biti poslijednji film, zasigurno poslijednji mafijaški, a vrlo vjerojatno i glumačkoj trojci. Cijeli film izgledao mi je kao njihov oproštaj kroz tematiku mafije po čijim su ulogama i postali slavni.

  • #21
    0 2

    postova:128
    key @ 16.12.2019. 16:17
    @samuraj Kazes u filmu nema razvucenosti, a sto je ona spika u autu medju njih cetvoricom na kraju filma kad ih vozi Hoffin sin i kad pet minuta slusamo davez razglabanja koju ribu kupiti na trznici ili onaj drugi slican dijalog, prvo Izmedju Pescija i Denira 'this is how it is' pa onda izmedju Denira i Hoffe koji su ponavljali istu mantru, ukupno koliko, 20 puta? Slicnih dosadnih dijaloga ima na bacanje. Stvarno napet film. Samo bih napomenuo da je Deniro postao slavan s Taxistom, a Pesci u suradnji s Mel Gibsonom, a Good Fellas je dosao kasnije, no stilski si to u eseju tako lijepo ukomponirao pa te moram pohvaliti za trud, a to znaci petica iz zalaganja. P. S. Jel mozes odati top 10 svojih omiljenih filmova o. g.? Ja nisam siguran ni da sam 2019.g. pogledao vise od jednog dobrog filma (Official Secrets).
  • #22
    0 3

    postova:392
    samuraj @ 16.12.2019. 18:14

    Film nije PowerPoint prezentacija da se mora u svakoj sceni držati isključivo glavne radnje, loše je jedino ako se s tim pretjera, kao recimo što to radi Tarantino. A sad, ako ti misliš da se je ovdje s tim pretjeralo to je tvoje mišljenje. Jesi li ikada gledao "Bilo jednom u Americi"? Na početku filma se čuje zvonjava telefona bez ijedne izgovorene riječi i tako jedno 20 minuta. Što se tiče ove godine mogu još samo izdvojiti dva filma kao neupitno dobre, a to su Korejski film "Parazite" i biografski film o Tedu Bundyu. Sve drugo je ili granično gledljivo ili negledljivo. Ali ima još dosta toga za pogledati.

  • #23
    0 1

    postova:128
    key @ 16.12.2019. 18:23
    Zaboravio sam Bundija, zahvaljujem na sugestiji. Solidan film, OK za jednom pogledati sto se za 90% filmova ne moze reci ukljucujuci Irishmana za kojeg mi moras reci hoces li ga pogledati jos jednom i tako, sudeci po komentarima, uci medju otprilike 0,1% populacije koja je ucinila taj podvig?
  • #24
    0 1

    postova:392
    samuraj @ 16.12.2019. 18:43

    Tako skoro sigurno ne, a do kraja života jasno ne mogu znati. Da u kratkom vremenskom periodu pogledan isti film dva puta ne ovisi o tome koliko je dobar, nego ako ga nisam najbolje shvatio, a ponovno gledanje mi ne predstavlja psihičku patnju. To se uglavnom odnosi na art i eksperimentalne filmove, ovaj to nije tu je sve jasno pa nema ni potrebe da ga ponovno gledam.

  • #25
    1 0

    postova:256
    karter @ 28.12.2019. 12:43

    Složio bih se sa samurajevim pogledom na film. Meni izvanredno djelo koje zasigurno spada u vrh scorseseova opusa i meni njegov najzreliji film o gangsterima, mafiji i sl. Međutim ono što nikako ne razumijem je to digitalno pomlađivanje lica, očito je sentiment radio kod scorsesea kod odabira glavnih glumaca, ipak su to glumci koji su igrali u njegovim temeljnim ostvarenjima, međutim to pomlađivanje je meni nejasno, neuvjerljivo te u nekim djelovima apsolutno bizarno, niti u jednom trenutku de niro koji ima skoro 80 godina ne izgleda kao neki 30 godišnjak, on kad je s onom mladom ženom i djecom to igleda grozno. Tako kao što je de niro glumio mladog branda u kumu ne znam što ovdje nisu moglu nekog mlađeg glumca zaposliti. Usprkos tome odličan film, nema neke glorifikacije gangstera kao prije, meni niti u jednom trenutku nije niti predug niti dosadan u usporedbi sa ovogodišnjim tarantinom, al pacino i pesci jako dobri, kod de nira sam rekao da mi je ta njegova figura bizarna iako je u svom prirodnom elementu na kraju odličan, kao osamljeni starac bez neke veće grižmje savjesti koji čeka smrt. Sve u svemu kao što sam rekao jedan mirniji, zreliji scorsese, cijeli kraj odiše nekim pomirenjem, nostalgijom mislim da je to osjećaj i redatelja i cijele glumačke ekipe. 8.5/10

  • #26
    1 0

    postova:14
    duskoperic @ 21.3.2020. 21:13

    Scorsese u jednom od svojih najboljih izdanja.

1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala