Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Charlie Says (2019)

1
  • #1
    4 1

    postova:507
    pandaboy @ 4.8.2019. 22:03

    Kratki sinopsis:

    Godinama nakon šokantnih ubojstava koja su učinile za Charlia Mansona (M. Smith), tri žene – Leslie Van Houten (H. Murray), Patricia Krenwinkel (S.  Bacon) i Susan Atkins (M. Rendon) – ostaju pod čarolijom lidera kulta. Film prati mladu studenticu Karlene Faith (M. Wever) koja je zadužena za njihovo podučavanje u zatvoru, a tri žene će se tijekom učenja morati suočiti sa svojim zločinima.

    Izvori:

    https://www.recenzijefilmova.com/charlie-says-2018-trailer-filma/

    https://mojtv.hr/magazin/17595/matt-smith-kao-charles-manson-u-krimi-drami-charlie-says.aspx

     --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Jako slabo fokusiran i loše strukturiran film.

    U filmu se mogu odrediti dvije glavne radnje: opis života u kultu kroz prisjećanja njegovih uhićenih sljedbenica te pogled na njihovo narušeno psihičko stanje i rehabilitaciju kroz oči studentice koja ih podučava. Nažalost, nijedna od njih nije razrađena na način da bi činila neku cjelinu u filmu. Svaka započeta radnja ostaje nedorečena pa tako nikad ne vidimo kako su djevojke uhićene i završile u zatvoru, što se dogodilo s Mansonom, kako su izašle iz zatvora ili došle do prihvaćanja svojih djela i njihovih posljedica kao ni neki zaključak ili logičan završetak za njihovu učiteljicu. Film jednostavno prestaje usred ničega.

    Flashbackovi redovito prekidaju tok radnje i pokazuju kako nema tu nikakvog određenog smjera. Još gore je s perspektivom na radnju koja skače s lika na lika, što čini praćenje filma zbunjujućim a njihovu karakterizaciju slabijom jer se ne zadržava dugo ni na jednom od njih.

    Čini mi se kao da su u filmu bile tri dobre ideje za film: pratiti Mansona i njegovu manipulaciju sljedbenicima, priča o tragičnoj sudbini nove sljedbenice kulta od njenog prvog kontakta s kultom do uhićenja i borba triju zatvorenica s prihvaćanjem posljedica te povratak u stvarnost koje su bile zaboravile. Umjesto da se posvetilo jednom od tih pristupa, ovdje su svi nespretno umiješani u mikser. Šteta, jer osim što su temelji za zanimljivu priču bili tu, svidjele su mi se sveukupne izvedbe a posebno Smithova kao vođa kulta.

    Ne mogu reći da se ovdje nema ama baš ništa zanimljivoga za vidjeti, ali kako ionako ništa nije na kraju zaokruženo, nema ničeg što bi film učinilo zadovoljavajućim gledanjem.

  • #2
    1 0

    postova:1473
    buffalobill @ 5.8.2019. 9:55

    meni je film usprkos svega sto si naveo kao mane dobar,pretpostavka je da se gleda s poznavanjem cinjenica,patnja glavnih glumica i empatija one koja je radila s njima (koja je odmah shvatila da to nisu nikakva cudovista nego zaluđena djeca) je odlicno prikazana,uostalom to je i fokus filma

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala