Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

American Animals

1
  • #1
    4 1

    postova:507
    pandaboy @ 25.9.2018. 21:06

    Mladenačka naivnost, potraga za vlastitim identitetom i želja za brzim uspjehom, bili su pokretači tragedije za četvero mladića koji su došli na ideju da izvedu pljačku po uzoru na kriminalističke filmove. 

    Istovremeno, ovaj film o pljačkašima je malo drugačiji od onih koje smo navikli gledati. 

    Utemeljen je na bizarnoj istinitoj priči i koristi povremene intervjue stvarnih ličnosti za objašnjavanje motivacija protagonista. Taj polu-dokumentani stil (ne znam kako bih ga drugačije opisao) zvuči kao zanimljiva ideja i vjerujem da će mnoge podsjetiti na „I, Tonya“, međutim, ovdje sam ga smatrao potpuno suvišnim. 

    Dok je „I, Tonya“ koristila lažne intervjue za neobičnu naraciju i komični efekt, ovaj film mi se činio u nedoumici da li želi biti dokumentarni ili igrani, i dok bih rado gledao bilo koju od tih verzija, ne mislim da je njihovo miješanje išta pridonjelo. Ništa što je u intervjuima izrečeno, ne doprinosi puno onome što film vrlo dobro uspijeva učiniti sam po sebi uz pomoć glumaca i radnje.

    Film koristi još par stilističkih izbora. Nepouzdanu naraciju, potom dijelove gdje se planiranje pljačke predstavlja u stilu drugih filmova (npr. „Ocean's Eleven“). Ponovno, i ove tehnike se na papiru čine zanimljivim, no kako se koriste jednom ili dva puta u filmu, postavlja se pitanje koja je onda njihova svrha? Redatelj kao da se nije odlučio za stil, ne samo da nije svoje izbore koristio dovoljno kako bi ostali upečatljivi i nešto doprinjeli cijeloj priči, već je time i nepotrebno rastegnuo film.

    Jedini izuzetak mi je bio završetak filma gdje mi je intervju stil bio prikladan za završnu riječ. Redatelj, B. Layton, se prvenstveno bavio dokumentarcima, i (koliko vidim) ovo mu je filmski prvijenac, što dosta toga objašnjava o njegovom pristupu filmu. 

    Za kraj, unatoč očekivanom i poznatom završetku, film zaista dobro drži napetost, a od izvedbi su mi se posebno svidjele one B. Keoghana ("Killing of a Sacred Deer") i E. Petersa ("X-Men: Days of the Future Past")

    Film nije loš, mislim da za one, koji poput mene, nisu čuli ništa o ovom događaju, nudi zanimljivu priču, ali ne bih izletio u kino u pogledati ga. Da nije bilo toliko „viška“, film bi mi bio jedan od dražih iz ove godine.

     
  • #2
    0 4

    postova:22
    davor petrić @ 25.9.2018. 21:39

    Film je smeće.

  • #3
    0 0

    postova:507
    pandaboy @ 25.9.2018. 21:40

    Sve pet, samo me zanima što ti se nije svidjelo?

  • #4
    0 3

    postova:22
    davor petrić @ 25.9.2018. 21:51

    Od početka film jako vuče na dosadu i razvučenost, dvije tipične dječije bolesti svakog nekvalitetnog redatelja, scenarista i producenta. Tko to ne svlada ne može imati gledljiv film. To su osnove struke. Npr. Ocean's Eight (2018) koji je mjerna jedinica za smaranje izgleda napetije od ovog. 

  • #5
    2 0

    postova:1130
    mario @ 25.9.2018. 22:44

     "ovaj film mi se činio u nedoumici da li želi biti dokumentarni ili igrani, i dok bih rado gledao bilo koju od tih verzija, ne mislim da je njihovo miješanje išta pridonjelo" je točno ono što i ja mislim.

    Da su preskočili intervjue i pokušali održati tu neku napetost  mogli smo dobiti fini heist film sa dozom humora, ovako me je svaki intervju izbacio iz priče. Tema me je zanimala i bio bi sretan sa true crime dokumentaracem ili heist filmom koji je  "inspiriran" istinitim događajima ali ovo mi nije ni jedno ni drugo.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala