Western je žanr koji nije više popularan kao nekad i danas ih viđamo rijetko, pogotovo u izvornom obliku. Češće nailazimo na elemente tog žanra u drugim filmovima, ipak, s vremena na vrijeme pojavi se interpretacija westerna u drugačijem i modernijem obliku, kao npr. „The Proposition“ ,“Dear Wendy“ „No Country For Old Man“ pa tako i ovaj film.
Radnja je poznata: stari šerif pred mirovinom u potjeri za braćom koja su se upustila u kriminal kako bi zaštitili obitelj, uz nešto dodanog socijalnog komentara modernog Texasa i izrabljivanja ljudi od strane banke da bi se ubacilo nešto moralne amibavlentnosti u cijelu priču.
Upravo ta stara formula, ma koliko puta ponovljena, je ono što će privući fanove klasičnih westerna. Film je pun dugih sporih scena, prikaza prostranih krajolika i pustih gradova, klasičnog dijaloga te ostalog što izaziva osjećaj starih westerna, zbog čega mi se film i toliko svidio.
Riječ je o staroj priči, prezentiranoj u novom ruhu.
Ako imam neke primjedbe, to su onda to što bih volio da je u odnosu likova šerifa i njegovog partnera bilo još nešto osim stalne međusobne zafrkancije, i smetao me dio završetka. Izuzevši to, ovo mi je jedan od najdražih filmova 2016. i „westerna“ zadnjih godina.