Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Creed: Legenda je rođena

1 2
  • #1
    2 1

    postova:392
    samuraj @ 4.1.2016. 15:44

    Prije svega htio bih ukazati na pogrešku u opisu gdje piše da je ovo dokumentarac, jer naravno radi se o najnovijem nastavku Rockya.

    Creed je za sada jedini film ove godine koji je nadmašio moja očekivanja koja nisu bila velika radi toga jer najčešće nastavci tih odavno prežvakanih serijala nisu nešto posebno. Ovo je nešto drugačiji i meni osobno najbolji nastavak uz naravno prvog. Film je zadržao većinu obilježja serijala uključujući tu nekakvu Američku šampionsku atmosferu samo malo prilagođeniju današnjem vremenu. Jednu stvar koja je uvjek falila prijašnjim nastavcima je uspio poboljšati, a to je realističnost. Moram istaknuti da scena borbe u filmu nema tako puno što je u biti i dobro. Više se bazira na likove i odnose među njima. Središnja tema filma je zapravo borba mladog sportaša da izađe iz sjene svog oca i po meni jako je dobro obrađena.

    Od mene preporuka. Ocjena 9/10

  • #2
    2 8

    postova:2528
    bearfoot @ 6.1.2016. 0:28

    šteta što saga nije završila sa 6. nastavkom koji bi onda bio filmska kruna na Pastuhovu karijeru i cijelu ideju...iako u Stallone-u još ima inspiracije i jedino što vrijedi u filmu su prizori i dijalozi koji njega uključuju, sva ostala"drama, dilema, trauma" je promašena, a sadržaj priče je kroz filmove iscrpio sve zanimljivo još u pola 3. nastavka...jedva gledljivo, jadno i patetično, a sama završna borba obilato i vidljivo animirana...gledati jedino iz poštovanja prema Balboi, starom Balboi...najgore je što slijede nastavci...

  • #3
    3 2

    postova:256
    karter @ 21.1.2016. 12:28

    Rocky prilagođen novijem vremenu. Korektan film, dobro režiran, dobrog tempa, odlične glumačke role. Bearfoot dobro kaže kako su najbolji dijelovi filma gdje je balboa, njegovi dijalozi, općenito fizička pojava. Ali iako je više dramskiji i realističan u usporedbi sa prethodnicima, nema trunke originalnost, sve što se događa, je apsolutno predvidljivo, ama baš svaki aspekt, dok je borba gotovo preslika originalne rockyeve,a na momente patetika van kontrole. I nije mi jasno kako ne mogu te borbe učinit realnijima u 2015. godini smo, već svako izmjeni barem 10 udaraca koji bi medvjeda poslali u nokaut. Jednostavno mislim kako je svatko od ovog filma očekivao fijasko zato ga i jesu kritičari prehvalili iako je on kako sam već rekao korektan, ali daleko od odličnog ostvarenja. Zbilja ne znam što dobro može donijeti nastavak. Radi stallonea i jordana 7/10

  • #4
    1 3

    postova:11
    sedmaoddevet @ 24.2.2016. 13:07
    Veliki sam fan rockyja i apolla i nastavak rocky 3 mi je najdraži iz razloga što su kao prvo od velikih suparnika postali veliki prijatelji. Apollo Creed mi je jedan od najdražih likova i baš zbog toga sam s puno očekivanja dočekala da vidim Jel sin naslijedio od njega ritam i karakter. Film je po mome mišljenju namjenjen novoj publici Crnoj publici Iako je mladi glumac se trudio i naglasavao da je on sin creeda fali one drskosti koju je Apollo imao. Glazba tj eye of the tiger I James Brown koji su bili zaštitni znakovi prva 4 rockya zamjenjeni su sa hip hop glazbom koja mi nema nikakvu poveznicu sa filmom,iz poštovanja prema stalloneu neću komentirati njegovu glumu (gdje je nestao srčani rocky?) Film za novu generaciju koji sam pogledala jer sam očekivala novog Apollo creeda,pogledah jednom i to je to. Slažem se da je priča o rockyu davno trebala završiti,ali ako je ovo namjenjeno novoj mladoj publici,preporuka da ne gledaju stare nastavke rockya,jer tad će se vidjeti da se mogao puno puno bolje snimiti ovaj film,barem iz poštovanja prema legendama apollu i rockyu. Ocjena 2 od 5
  • #5
    4 2

    postova:277
    marlonbrando @ 24.2.2016. 16:07

    @sedmaoddevet Ovo nije neki tribute film Rockyju. Kakva bi bila korist od toga da je Rocky u 60 i nekoj godini neki srčani lik koji trči po gradu i u pozadini svira Eye of the tiger?! Ovo je odličan film, koji samo odaje počast staroj baštini. Normalno da nitko u 2016. godini ne sluša Tinu Turner ili Survivor, nisu ovo 80-te. Hip-hop je nekakva buntovnička, underground glazba za modernu mladež. 

    Čast svim Rocky filmovima, ali vrijedio je nešto samo prvi film. Ako ti se gleda stari Rocky, gledaj starog Rockyja i ne gledaj ovo. Užasno me odbijaju ljudi koji žive u prošlosti i stalno govore ''prije je bilo ovako'', ''prije je bilo onako'', ''prije ovo'', ''prije ono''.

    E pa, ne može to tako. Dobrodošli u 2016. godinu i ako hoćete možete pogledati ovaj sjajan film!

  • #6
    2 1

    postova:11
    sedmaoddevet @ 25.2.2016. 18:09
    @marlonbrando Hvala ti što si ovo napisao Jer sam film komentirala kao nastavak rocky sage a zapravo si ti napisao istinu,da je to nova era i potpuno nova priča! Hvala šta si mi skrenuo pozornost na ovo i ispričavam se zbog komentara jer ovdje je početak nove karijere i nove priče koja se nadam i vjerujem da će imati uistinu zanimljive nastavke. Kod soundtracka i dalje imam zamjerku što se ni jedna pjesma nije posebno izvodila kao tkz vodilica filma. Ali sve u svemu hvala šta si ovo gore napisao!
  • #7
    0 5

    postova:2916
    gorlock @ 28.2.2016. 14:16

    Creed - već sam naslov filma govori da ovo nije Rocky, pa ga niti ne treba gledati u tom kontekstu.

    Rocky je ovdje ono što je Mickey bio Rocky-ju, ali taj dvojac je nezamijenjiv.

    Creed priča je već ispričana u Rocky 5 , samo je buntovni dečko bio bijelac Thomy koji očito nije doživio svoju karijeru, a mišljenja sam da neće niti Creed.

    Nakon ovakovog Creeda, pitam se tko bi htio geldati nastavak nekog novog Creeda.

    Slažem se da film treba pogledati jedino iz poštovanja prema Rocky-ju.

    Ovaj i ovakav Creed zasigurno ne zaslužuju reputaciju imena kojeg nosi (što je ujedno i glavna tema filma koja će se vjerujem prenijeti i u stvarni svijet glede mogućih nastavaka).

  • #8
    2 7

    postova:2528
    bearfoot @ 28.2.2016. 15:14

    i sam naslov je promašaj obzirom  je legenda već umrla.....

  • #9
    0 3

    postova:2916
    gorlock @ 28.2.2016. 21:04

    Jedino bih volio da Stallone večeras dobije Oscar za najbolju sporednu ulogu, jer realno to je jedino što valja u filmu, ostarjeli Rocky i neki njegov nastavak njegove priče.

  • #10
    1 2

    postova:204
    iwax @ 28.2.2016. 21:30

    Film je bolji od predhodna dva nastavka ali nije to to.Po mom mišljenju film je napravljen da se rocky ne zaboravi!

  • #11
    1 6

    postova:2916
    gorlock @ 29.2.2016. 17:47

    Bilo to vama drago ili ne, sada kada je završila dodjela Oscara, a Stallone ga nije dobio, ovaj film može u zaborav.

    Što se mene tiče ja ga sigurno više neću gledati, a ako se i snimi koji novi nastavak a da u njemu glumi Stallone postoji mala šansa da ga pogledam, ali ako Stallone ne bude više glumio u nekom novom nastavku, ako ga bude, nema šanse da gledam neki novi Creed/Johnson nastavak.

  • #12
    3 2

    postova:277
    marlonbrando @ 29.2.2016. 18:57

    Gorloče, sve je to u redu. Ali zašto misliš da najavljivanjem negledanja idućeg filma ističeš neko mišljenje o sadašnjem filmu?

  • #13
    1 4

    postova:2916
    gorlock @ 29.2.2016. 21:34

    Pa vidiš nisam niti sam siguran, ali vidim da je djelovao na tebe (moj prethodni post mislim, dakako).

    Sve nekako pokušavam reći da ovaj film nije sranje, ali hebiga sranje je, a Stallone ga čini jedva gledljivim.

  • #14
    0 2

    postova:147
    mandrak @ 1.3.2016. 21:44
    ... šteta kaj nije rocky uzel stvari u svoje rukavice .... kaj reć osim jedan u nizu večernjih lakih razbibriga uz koji možeš deci pomoć završit zadaću, popričat sa ženom o proteklom danu te odgovorit na dva tri poslovna maila ... recimo kako sam blago/glagoljiv s ocjenama dao bi mu solidnu sedmicu al ne od devet 😊😊😊😊 7/10
  • #15
    1 0

    postova:144
    imba @ 1.4.2018. 1:09

    nije direktan nastavak na Rocky filmove, ali se uvelike oslanja na njihovu slavu i popularnost. Vrlo plitak film sa mnoštvom cringeworthy scena (najgora mi je usporena snimka na motorima), glavni glumac totalno neupečatljiv (djevojka je bila ok), a iako Stallone doslovno spašava ovaj film, scenarij napisan za njega je u potpunoj suprotnosti sa srčanošću starog Rockya i čudim se kako je Stallone pristao na tako nešto umjesto da je stao na šestom dijelu.   5/10  (gledljivo)

1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala