Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
Dina predvodi nominacije za nagrade BAFTA
"Dina" je dobila 11 nominacija, Kristen Stewart i njen film "Spencer" nisu dobili niti jednu
4. veljače 2022.

"Dina" predvodi nominacije za nagrade BAFTA

Objavljene su nominacije za najprestižnije britanske nagrade BAFTA, koje su uvijek služile kao svojevrsni nagovještaj što nas čeka i na nominacijama za Oskare, koje ćemo dobiti sljedeći tjedan.

Ovogodišnje nominacije uključile su mnogobrojne promjene u politici odabira nominiranih za BAFTA nagrade, kako bi bilo više uključive što se tiče rase i spola tako da je recimo Will Smith dobio svoju prvu nominaciju za ulogu u filmu King Richard, a osjetna je i promjena što se tiče uključenosti žena u kategoriju najbolje režije.

Film koji se izdvaja po broju nominacija ove je godine Dina Denisa Villeneuvea, koja je zaradila njih čak jedanaest, uključujući one za najbolji film, adaptirani scenarij, kinematografiju i specijalne efekte.

Odmah nakon Dine slijedi film The Power of the Dog redateljice Jane Campion s osam nominacija. Film se nalazi među nominiranima za najbolji film, režiju, glavnog glumca za Benedicta Cumberbatcha, kinematografiju te dvije nominacije za sporednu ulogu, koje su zaradili Jesse Plemons i Kodi Smit-McPhee.

Šest nominacija dobio je film Belfast Kennetha Branagha i to za najbolji film, najbolji britanski film, originalni scenarij, sporednu glumicu za Caitríonu Balfe, sporednog glumca za Ciarána Hindsa te za montažu. Po pet nominacija imaju posljednji film o Jamesu Bondu No Time to Die, Licorice Pizza redatelja Paula Thomasa Andersona te glazbeni West Side Story Stevena Spielberga.

Lady Gaga svojom je izvedbom u filmu House of Gucci zaradila nominaciju za najbolju glavnu glumicu, a među ostalim nominiranima su Alana Haim, Tessa Thompson, Emilia Jones, Renata Reinsve i Joanna Scanlan. Najveće iznenađenje jest što su Nicole Kidman, Kristen Stewart i Olivia Colman, tri velike glumice za koje se smatralo da će sigurno biti nominirane za najbolju glavnu ulogu ipak ovaj put preskočene. Ne samo da Stewart nije dobila priznanje za svoju interpretaciju princeze Diane, film Spencer nije dobio niti jednu nominaciju, što je iznenadilo mnoge.

Za nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu se uz Willa Smitha i Benedicta Cumberbatcha natječu i Leonardo DiCaprio, Mahershala Ali, Stephen Graham i Adeel Akhtar.

Dobitnici ovogodišnjih nagrada bit će objavljeni 13. ožujka, a sve nominirane možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala