Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


E-ink smartwatch tanak kao papir
Britanska kompanija Plastic Logic, poznata po svojim savitljivim ekranima, predstavila je svoj prototip smartwatcha – prvi E-ink sat u boji

E-ink smartwatch tanak kao papir


Nakon revolucionarnog savitljivog tableta predstavljenog početkom godine, Plastic Logic otkriva svoju inačicu sve popularnijih smartwatch-a: super tanki, E-ink sat sa ekranom u boji.
No, prije nego se uzbudite oko E-ink ekrana koji nije monokromatski, moramo vas razočarati. Naime, iznad standardnog E-ink ekrana nalazi se folija sa prozorčićima u boji. Kad se ekran u donjem sloju promijeni u bijelo, kroz gornji sloj vidimo boju. Bez obzira što se ne radi o pravom E- ink ekranu u boji, djeluje vrlo impresivno.
Uređaj ima neke vrlo zanimljive smartwatch osobine.
Veza sa Twiterom je vidljiva kroz ikonu ptičice na donjoj strani ekrana; fitness sistem za praćenje brzine i prijeđene udaljenosti; mjerač otkucaja srca; vremensku prognozu; mogućnost sinkroniziranja sa smartphonom te pokazatelj dolazećih poziva...


Međutim, kako se radi o konceptu u razvoju, ima par nedostataka. Prvo su kontrole. Iako Plastic Logic može isprogramirati uređaj za prikaz demonstracija, kontrolne tipke još uvijek nisu ugrađene. Mali ekran osjetljiv na dodir bi mogao biti ugrađen na dnu display-a, a da ne mijenja gabarite samog sata.
Drugi problem bi bio što, obzirom na debljinu od samo 900μm, nema mjesta za neke osnovne komponente, kao što su baterija, bluetooth ili wifi prijemnik, možda kakvo dodatno osvjetljenje.
Unatoč navedenim nedostacima, podrazumijevajući da ih Plastic Logic uspije elegantno riješiti, smatramo da bi uređaj mogao biti veliki hit.
Izvor: cnet.com
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala