Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Priki ima yugonostalgični spot za pjesmu Yustalgija
Spot bosanskog repera pretpostavka je alternativne povijesti, a režirao ga je hvaljeni hrvatski redatelj Filip Filković Philatz

Priki ima yugonostalgični spot za pjesmu "Yustalgija"

Foto: moremagnets

Novi, dugoočekivani špekulativni video spot bosanskog repera Prikija, pravog imena Haris Rahmanović, pretpostavka je alternativne povijesti, a jučer je i premijerno predstavljen. Odgovara na pitanje što bi bilo da se rat 1990-tih na ovim prostorima nikada nije dogodio i da se Jugoslavija nikada nije raspala. Kroz spot autor i redatelj Filip Filković Philatz (Oktavijanom nagrađeni redatelj za epski spot "Ezoterija" Hladnog Piva na 21. Danima hrvatskog filma) ponudio je mnoge moguće puteve za Jugoslaviju, od tehnološkog i socijalnog napretka sve do postanka jedne od najjačih država u Europi.

Spot u kojem je stvarnost izmijenjena i dodana nova linija povijesti, razvijao se intenzivno kroz period od dva mjeseca, a snimao se u Zagrebu, Beogradu, Sarajevu te na Petrovoj gori, točnije spomenika Vojina Bakića.


- "Yustalgija" je u samom početku bila obična pjesma o ljubavi i spajanju ljudi koji su se nekad grlili i ljubili. Dodatnu dimenziju svemu tome dao je video spot za koji je odgovoran Filip Filković Philatz. On je stvorio jednu fiktivnu priču o tome što bi bilo da nije bilo rata, gdje bi Yugoslavija otišla i u kojoj bi idili mi danas živjeli. Čast mi je bila raditi s Filipom jer je on na prvom mjestu umjetnik pa onda sve ostalo. Poslije nove godine krećemo lagano s promocijom albuma po regiji, a i šire. U subotu 22.12. u zagrebačkom klubu Posh, možete doći na prvu zagrebačku promociju albuma na kojoj ćemo također uraditi klubsku premijeru spota - izjavio je Priki, mladi perspektivni glazbeni koji je nedavno predstavio i svoj debitantski album pod nazivom "U cipelama moga oca".


- Za mene je ova ideja bila u glavi već neko vrijeme. Nisam jugonostalgičar i zapravo jedino što me zanima je kakva bi bila sadašnjost da je tada nešto otišlo u drugom smjeru - ovdje na vidjelo dolazi kreativnost i povijesna intriga. Kroz špekulativnu, alternativnu povijest koju smo začinili različitim sitnicama iz stvarnog svijeta i uključili maštu, pokušali smo stvoriti svijet koji ne samo da je moguć već je moguće paralelan. Spot daje više pogleda. Kroz naraciju vas uvodi u priču, a zatim vam daje od svega viđenog dvije verzije, onu o kojoj čitate u medijima i knjigama te onu realističnu stranu koju subjektivno proživljavate - pojasnio je ideju redatelj Filip Filković Philatz, inače poznat po spotovima za Hladno Pivo, Gibonnija, Edu Maajku, Damira Urbana, Vatru i dr.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala