Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Predstavljen film Svećenikova djeca
Za manje od dva tjedna nova komedija Vinka Brešana kreće u kino distribuciju diljem Hrvatske

Predstavljen film "Svećenikova djeca"

Redatelj Vinko Brešan predstavio je svoj najnoviji film Svećenikova djeca, uz pomoć scenarista i autora glazbe Mate Matišića, glumca Dražena Kühna te producenta Ivana Maloče.

- Drama Svećenikova djeca Mate Matišića zaintrigirala me još prije petnaestak godina, kada je i napisana. Taj tekst ima humorni diskurs, no ne mogu ga nazvati komedijom. Kada smo počeli razgovarati o toj drami i motivu svećenika koji buši kondome da bi povećao natalitet, odmah smo shvatili da je u filmskoj prezentaciji takve priče jedini mogući žanr, koji je podnošljiv i koji može učiniti tu priču uvjerljivom i dobrom, komedija. A Matišića izuzetno cijenim i volim kao pisca jer su njegove rečenice i tekstovi jako duhoviti i realistični, a njegove situacije puno bliže nadrealizmu što najviše volim i na kakvom sam humoru i sam odrastao - kaže redatelj Vinko Brešan. 

- Pripremao sam ovaj film jako dugo, a glavne glumce – Krešimira Mikića, Nikšu Butijera, Dražena Kühna, Mariju Škaričić i Jadranku Đokić - angažirao sam godinu dana prije početka snimanja. Riječ je o jednom kvintetu s kojim bi se usudio raditi bilo koji film - dodao je Brešan.

Producent Ivan Maloča kaže da je ovo bio jedan od najzahtjevnijih producentskih poslova.

- Otok Prvić nam se nametnuo kao najbolje rješenje za potrebe snimanja, premda se radi o otoku tj. lokaciji na kojoj je zbog nepostojanja trajektne linije bilo izuzetno zahtjevno dopremiti tehniku za filmski set - izjavio je producent Ivan Maloča.

Svećenikova djeca u produkciji Interfilma bit će premijerno prikazana 27. prosinca u kinu Cineplexx Centar Kaptol, da bi od 03. siječnja 2013. krenuo u redovnu kino distribuciju diljem Hrvatske.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala