Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


RTL predstavlja dokumentarac o Steveu Jobsu!
Javnost ga doživljava kao vizionara, neke kolege će ići tako daleko i nazvati ga Mesijom, no tko je zapravo Steve Jobs?

RTL predstavlja dokumentarac o Steveu Jobsu!

Foto: RTL

BBC-jev dokumentarac "Steve Jobs: Hipi milijarder" o suvlasniku Applea otkriva čovjeka koji stoji iza jedne od najvećih svjetskih kompanija. Intervjue s Jobsovim kolegama i suvremenicima te glazbenicima čije živote je njegov mp3 player zauvijek izmijenio vodi Evan Davis.


Uz arhivske snimke Jobsa, koji je preminuo prije godinu dana, iz razgovora s njegovim poslovnim partnerom Stevenom Wozniakom doznajemo više o njihovim  pothvatima. Ako ćemo vući usporedbu Lennon - MacCartney te Wozniak - Jobs, Wozniak je bio poput Lennona, tehnički genij mnogih izuma, dok je Jobs bio poput MacCartneya - spretniji u prezentaciji i odnosima s javnošću. Zanimljivo je čuti i o događaju koji je doslovno natjerao Wozniaka u plač kada ga je Jobs nagovorio da napiše kod za Atari igricu, a onda sav novac spremio na svoj račun. Štoviše,  Jobs je često svojim agresivnim pristupom prema zaposlenicima i otkazima u liftovima znao utjerati strah u kosti kolegama. No krenimo iz početka, znate li da je Jobs nekada bio dio kalifornijske hipi kulture? Znate li da su Appleov moderni dizajn računala i playera zapravo nastali kao posljedica Jobsovih meditacija, duhovnih potraga i LSD „putovanja“? Znate li kako je jabuka postala zaštitni znak računalne firme? Poznati glumac i pisac Stephen Fry, glazbenici Paul McCartney i Pete Townsend, arhitekt Norman Foster, znanstvenik Sir Tim Berners-Lee poznatiji kao izumitelj interneta, branding guru Rita Clifton te mnogi drugi pričaju o Steveu Jobsu i njegovim produktima, koji su ostavili neizbrisiv trag u našem vremenu.

BBC-je dokumentarac "Steve Jobs: Hipi milijarder" prikazat će se na RTL-u 6. listopada u 17:20 sati (povodom obljetnice njegove smrti).


 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    dxdy dxdy @ 30.9.2012. 0:47

    bio je moderni B. Franklin... znao je kako ukrasti nešto tuđe, prepakirati i prodati kao nešto novo i njegovo... malo sutra je to dobio iz meditacija i drogiranja... ali Apple idolopoklonici su napravili religiju i sve drugo osim njihove istine je hereza.

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala