Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Liga Prvaka - 2. dan: Kreću i prošlogodišnji finalisti
I drugi dan Lige Prvaka donosi nam nekoliko uzbudljivih obračuna

Liga Prvaka - 2. dan: Kreću i prošlogodišnji finalisti

Drugi dan Lige Prvaka donosi nam nekoliko uzbudljivih obračuna. Svakako je najzanimljiviji onaj londonski, gdje prvak europe Chelsea, ugošćuje vitalnu Staru Damu iz Torina. Ništa manje neće biti zanimljivo ni u Munchenu, gdje ćemo vidjeti može li Mandžukić nastaviti svoj golgeterski niz protiv Šišmiša iz Valencije, a Barcelona će kod kuće raščišćavati stari dug prema rusima.

GRUPA E: Stara Dama u Londonu

Iako mnogi u ovoj grupi kao izrazite favorite vide Chelsea, koji je uostalom prvak Europe, nikako ne treba podcijeniti Juventus. Stara Dama napokon je spremna za potpuni povratak na staze stare slave, nakon titule prvaka Italije oni žele dospjeti i na krov Europe po treći put. Koliko su moćni mogu dokazati već u prvom susretu, gostuju kod aktualnog europskog prvaka Chelsea, sprema nam se spektakl. Iako su Juventus i Chelsea daleko zvučnija imena, sasvim solidne šanse da se upusti u borbu za prolaz ima i momčad Šahtara iz Donjecka. U domaćem prvenstvu su već nakon devet kola (i devet pobjeda) pobjegli pratnji 6 bodova, mogu se potpuno posvetiti Ligi Prvaka. Iskusna su momčad prepuna sjajnih tehničara, u sastavu je osam Brazilaca plus naš Eduardo Silva, oni uistinu mogu zabiti svakome i svugdje. Nordsjaelland je tu samo da popuni broj. Osvoje li Danci pokoji bod, biti će to puna šaka brade.

GRUPA F: Mandžukić ruši Valenciju

Još jedna grupa sa dva osvajača europskih trofeja i kao i u grupi E, odmah u prvom kolu dolazi njihov međusobni okršaj. HTV je prijenosom susreta Bayern – Valencia učinio dobar izbor. Kao prvo, gledati ćemo našeg reprezentativca Marija Mandžukića na dijelu, a sasvim sigurno je i da će biti sjajna utakmica s mnogo golova. Četverostruki prvak europe Bayern djeluje jače od Valencije koja je upisala „samo“ dva finala (zato su osvajali Kup UEFA i Kup pobjednika Kupova), a i forma je na strani Bavaraca, oni u prvenstvu gaze sve pred sobom, Valenciju u Španjolskoj trenutno gazi tko stigne. Ništa čudno, ovo ljeto prodali su Jordi Albu Barceloni, Mehmeta Topala Fenerbahčeu, još nekoliko dobrih igrača je otišlo, da je Valencia kojim slučajem web stranica, na dresu bi im pisalo „Under construction“. U drugom susretu skupine susreću se Lille i BATE Borisov.  Iako BATE igra svoju treću Ligu Prvaka u 5 posljednjih godina, osim povremenih bljeskova kao što je bio bod protiv Milana prošle godine, oni više ne mogu. Jednostavno nisu dovoljno dobri.

GRUPA G: Mogu li Rusi ponovo iznenaditi Barcelonu?

Barcelona je favorit Lige Prvaka, pa onda i ove grupe, ali uz Benficu nitko ne može sa sigurnošću tvrditi da će osvojiti prvo mjesto. Grupa G neće vidjeti u prvom danu susret favorita, Barcelona dočekuje moskovski Spartak koji je u manjoj krizi, u prvenstvu je nanizao nekoliko loših rezultata. Svejedno Barca mora biti oprezna, zadnji poraz u Ligi Prvaka došao im je baš od ruke ruskog kluba, 2009. na Camp Nou pobijedio ih je Rubin. U drugom susretu grupe Celtic dočekuje Benficu. Iako tradicija kaže da kad ova dva kluba igraju međusobno, bodove osvajaju domaćini, Benfica u čijim redovima ove sezone igra tek četiri Portugalca, znatno je kvalitetnija. Može li Celtic njihovom poznatom borbenošću, nošen svojim navijačima, poništiti tehničku superiornost Benfice, moći će vidjeti oni koji imaju Arenu 4.

GRUPA H: Manchesteru se neće ponoviti prošlogodišnja greška

Čini se kako je Manchester Unitedu pala sjekira u med, grupa H ne izgleda preteška. Doduše nije izgledala ni ona iz 2011. sa Benficom, Otelulom i Baselom, pa je Manchester završio treći. Stoga će u ovoj sezoni puhati i na hladno, sir Alex Ferguson će tražiti od svojih igrača da već u prvom susretu protiv turskog Galatasaraya pokažu tko je tu gazda. Ta utakmica ide na programu Arene 1 koja je u osnovnom programskom paketu Max TV-a, a u drugom susretu skupine treći portugalski predstavnik u Ligi Prvaka Braga, dočekuje rumunjski Cluj. Portugalci su favoriti, ali ne treba otpisati ni Rumunje. Barem ne onu dvojicu koji igraju u prvih jedanaest CFR Cluja.

Z.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala