Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Urugvajski film Kašnjenje osvojio Propeler Motovuna
Na glavnom motovunskom trgu podijeljene su nagrade posljednjeg dana festivala

Urugvajski film "Kašnjenje" osvojio "Propeler Motovuna"

Film Kašnjenje (La Demora, Delay) urugvajskog redatelja Rodriga Plá, osvojio je Propeler Motovuna, glavnu nagradu Motovun Film Festivala.

Kašnjenje je obiteljska priča o senilnom ocu koji stalno zaboravlja stvari, a njegova kći Maria o svemu brine sama, malo spava i previše radi. Istovremeno se vole, a istovremeno se ne mogu podnijeti. Maria na koncu svog oca odvodi u starački dom kako bi se bolje brinula o svojoj djeci. No, otkriva da je previše siromašna da bi si priuštila očev smještaj u domu, a opet prebogata da bi se kvalificirala za socijalnu pomoć.

Nagrada Bauer za najbolji film u regiji pripao je filmu Klip, debitantskom filmu mlade srpske redateljice Maje Miloš. Film, za kojeg sama redateljica kaže da je to “sex, ljubav i turbofolk”, prikazuje realni tinejdžerski svijet na rubu beogradskog predgrađa. To su tinejdžeri koji su stalno na tulumima, nadrogirani i pijani, te prolaze kroz pakao života a da toga nisu ni svjesni.


Nagradu FIPRESCI  dobio je film Igra (Play), švedskog redatelja Rubena Östlunda.

Film Igra upečatljiv je i iznad svega složen prikaz suvremene,  Europe, prelomljen kroz prizmu odnosa moći najmlađih generacija u najrazvijenijoj od demokracija.

U konkurenciji Motovunski kratki za najbolji kratki film nagradu je dobio nizozemski film Slonovske noge (Elephant Feet) Dana Geesina.

Još ranije proglašeni su pobjednici ostalih nagrada, pa je tako Maverick ove godine otišao kultnom britanskom redatelju Terenceu Daviesu, dok su nagradu 50 godina dobili Veljko Bulajić i Lordan Zafranović.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala