Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


EURO 2012, četvrtfinale: Francuska - Španjolska
Sudar nogometnih divova, Francuske i Španjolske slobodno možemo nazvati finalem prije finala, ili barem polufinalem prije polufinala

EURO 2012, četvrtfinale: Francuska - Španjolska

 

Francuzi porazom od Švedske prekinuli niz od 23 utakmice bez poraza

Francuzi su u nezgodno vrijeme odlučili prekinuti svoj niz od 23 utakmice bez poraza. U zadnjem kolu grupe D ojadili su mnoge kladitelje porazom od Šveđana, no srećom po njih, rezultat druge utakmice išao im je na ruku, pa su ipak kao 2. u skupini prošli u četvrtfinale. Ako zanemarimo taj zabrinjavajući poraz od Šveđana, igre Francuza u posljednje vrijeme su na tragu stare slave, očito je Laurent Blanc zaustavio mazohističku rasprodaju ugleda koja je trajala od 2004. do 2010. pod nevještom rukom Raymonda  Domenecha.  Blanc je do sad već okrenuo francuski brod u pravom smjeru ali uporno odbija bilo kakav teret favorita sa pleća sebe i svojih igrača: „U kvalifikacijama smo se oslanjali na našu sjajnu obranu. Nadajmo se kako ćemo i na EP-u moći ponavljati takve predstave, no biti će teško, imamo mnogo igrača van stroja.“

Uistinu, Blanc je pred sam početak prvenstva ostao bez braniča Abidala, Sagne i Kaboula, te napadača Remyja. Njima se na popisu odsutnih, zahvaljujući 2. žutom kartonu protiv Šveđana, za danas priključio i stoper AC Milana Philippe Mexes. Na njegovo će mjesto vjerojatno uskočiti Laurent Koscielny, a od Blanca na taktičkom planu ne očekujemo ništa novo u ovoj utakmici. Benzema će biti najistureniji, a iz drugog plana će prijetiti …. a tko neće? Ribery, Nasri, Cabaye, Malouda .. svi oni znaju i mogu zabiti gol, ustvari uvijek se čudimo kako to da ih Francuska ne zabija više?

Španjolci još nisu pravi - kriv je trener?

Španjolci definitivno još ne pokazuju predstave na nivou svjetskih i europskih prvaka, znači najbolje momčadi na planeti Zemlji. Protiv Talijana odigrali su pomalo kukavički remi, protiv Iraca se raspojasali (ali Irci su na ovom prvenstvu uistinu bili loši pa im to ne upisujemo pod plus), a protiv naše reprezentacije isplivale su njihove brojne slabosti na površinu.

Sve više nogometnih stručnjaka uzrok te slabosti s terena pronalaze na klupi Španjolaca. Uistinu, selektor Furije Vicente del Bosque ponekad izgleda kao osamdesetogodišnja penzionerka za volanom Ferrarija. Protiv Talijana zaigrao je bez napadača, protiv Hrvatske također je, po mišljenju većine kritičara, bio preoprezan. On si to može dopustiti, ima dug staž na klupi i dosta kredita u javnosti, no ne bi mu bili u koži ako nešto krene po zlu, Španjolci sigurno nisu ovdje došli kako bi poslije četvrtfinala pakirali kofere. Kakvu će momčad del Bosque poslati na teren danas još se ne zna, ali s obzirom na važnost utakmice i oprezan pristup do sada, vjerojatno ćemo opet gledati njegovo taktičko nadmudrivanje sa 10 vezista i jednim golmanom.

Tko će od ova dva nogometna diva proći u polufinale? Španjolci su do nedavno važili kako najveći svjetski nogometni gubitnici novijeg doba. Do 2008. godine i Europskog Prvenstva, nisu osvojili niti jednu titulu, dapače, uglavnom su ispadali u ranim fazama natjecanja, iako su uvijek imali momčad sposobnu za daleko veće domete. Od te 2008. kad su osvojili EP, uzeli su sve. No pogodite kako se zove momčad koja ih je zadnji put izbacila sa velikog takmičenja? Bilo je to 2006. na Svjetskom Prvenstvu u Njemačkoj, u osmini finala Francuzi su ih pobijedili i poslali kući rezultatom 3:1. Ne bi bilo čudo da ih pošalju i danas.

Z. M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #7
    0 0
    crnisokol crnisokol @ 24.6.2012. 10:42

    Naravno da je dosadno kad svi igraju bunker protiv njih

  • #6
    0 0
    hitman_4 hitman_4 @ 23.6.2012. 23:38

    uglavnom svi tako djeluju protiv španjolaca hehe

  • #5
    1 0
    aya aya @ 23.6.2012. 23:22

    Francuzi su djelovali potpuno bespomoćno, nemoćno....dosadna utakmica.

  • #4
    0 0
    hitman_4 hitman_4 @ 23.6.2012. 23:17

    na neki način sam oduševljen del bosquevom taktikom bez napadača.dobili su na nepredvidljivosti(siguran sam da to izludi svakog trenera.gotovo do zadnjih sat vremena ne zna hoće li španjolska igrati sa napadačem ili veznjakom,koji zna i može zabiti gol).igraju pametno,strpljivo,disciplinirano(bez rizika).sa pola snage su večeras dobili francuze,koji valjda nisu bili ni svjesni da igraju četvrtfinale.

  • #3
    0 0
    crnisokol crnisokol @ 23.6.2012. 11:12

    ma nek samo Del Bosque stavi Torresa u napad  i dobivaju...al ako će opet igrati bez napadača onda nemaju šanse..

Pogledaj sve komentare (7)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala