Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Fantastic Zagreb Film Festival
Ovogodišnje izdanje se održava od 29. lipnja do 6. srpnja te je posvećeno fantastičnom filmu - donosi bogat program SF-ova i srodnih žanrova

Fantastic Zagreb Film Festival

Foto: FZFF

Ovogodišnje izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala posvećenog fantastičnom filmu, koji se od 29. lipnja do 6. srpnja održava na nekoliko atraktivnih gradskih lokacija, ponovno donosi bogat program filmova fantastike i srodnih žanrova. Najavljen je izlaskom prve epizode stripa Fantastic Zagreb čija je tematika usko vezana uz koncept i profil festivala.



- Festival će ponovno ponuditi vrhunski program uz filmove i goste iz cijelog svijeta, panel diskusije te popratne programe kao što su koncerti, radionice i susreti s filmskim autorima - kazao je kodirektor programa Vanja Vascarac na predstavljanju, dok se direktorica i suosnivačica Fantastic Zagreba Mirjana Mia Pećina posebno osvrnula na bogat popratni program festivala.

- Za vrijeme trajanja festivala legendarni zagrebački Ham Ham bit će pretvoren u Fan Fan Lounge Club, mjesto ludih večernjih tuluma i dnevnog chill outa, odnosno, u festivalski 'meeting point' filmofila, filmaša, novinara, gostiju, publike i svih ljubitelja Fantastic Zagreba i fantastičnih filmova - kazala je Pećina. Osim u Fan Fan lounge baru, program Fantastica održavat će se i na platou iznad garaže Tuškanac, kinu Europa, na nedavno otvorenoj rekonstruiranoj ljetnoj pozornici Tuškanac, te na Zrinjevcu.




Festival je najavljen izlaskom prve epizode stripa Fantastic Zagreb mladog ilustratora Ivana Gatarića, koji će do početka festivala izaći u tri nastavka u Like! magazinu. Tematika stripa usko je vezana uz koncept i profil festivala a njegov junak, Nevidljivi čovjek, ujedno je i zaštitno lice festivala. Radnja stripa, čiji scenarij potpisuje Tonči Klarić, odvija se u paralelnom Zagrebu - Zagrebu iz neke druge, retro-futurističke dimenzije, s okusom noira, steampunka i fantastičnih elemenata, čije će čudnovate situacije i neobične slučajeve otkrivati misteriozni nevidljivi čovjek na prepoznatljivim, a opet začudnim i drugačijim zagrebačkim ulicama .

Ideja o festivalu posvećenom filmovima fantastike i srodnih žanrova znanstvene fantastike, horora, trilera, suspensa, animacije, eksperimentalnog filma i začudne drame, proizašla je iz želje da grad Zagreb dobije ne samo veliki žanrovski filmski festival već i prvi open air filmski festival te da kroz niz atraktivnih projekcija i događanja grad obogati svoju turističku ponudu, prenosi HRT.

Spomenimo i kako je ovogodišnjem prvom izdanju prethodilo je nulto izdanje prvog regionalnog festivala fantastičnog filma održano od 2. do 9. srpnja prošle godine.

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala