Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


RTL u otvorenom sukobu s Vijećem traži potporu Milanovića
Predsjednik Uprave RTL-a posjetio je premijera Milanovića, a u javnom pismu RTL-ovci se pitaju zašto mi

RTL u otvorenom sukobu s Vijećem traži potporu Milanovića

Kako piše Tportal Johannes Zull, predsjednik Uprave RTL-a, nedavno je o sukobu na relaciji RTL i Vijeće za elektroničke medije razgovarao i sa premijerom Milanovićem. Zull tvrdi kako ga je Milanović podržao, a medijski rat koji je počeo zbog (ne)titlovanja srpskih filmova se nastavlja.

Nakon najavljenih sankcija predsjednika VEM-a Zdenka Ljevaka koje mogu ići od zatamnjenja ekrana na pet minuta do oduzimanja koncesije jer RTL nije uskladio emitiranje programa s programskom osnovom iz 2005. godine, temeljem koje je i dobio koncesiju za emitiranje do 2014, RTL je uputio i javno pismo u kojem se uglavnom pitaju - zašto mi?

Donosimo neke dijelove pisma:

- Tijekom posljednjih nekoliko godina Vijeće je uputilo opomene RTL-u zbog programa koje smo mi i druge televizijske kuće već godinama prije toga emitirale bez prigovora. U međuvremenu se ništa značajno nije promijenilo u zakonima, no čini se da se promijenilo nešto u stavu Vijeća za elektroničke medije prema RTL-u. U 2010. godini naredili ste RTL-u da emisiju CSI pomakne na 21 sat ili kasnije, jer ste odjednom zaključili da je ta emisija neprimjerena za maloljetnike. Očito se radi o novom tumačenju zakona, budući da su se emisije CSI prethodnih godina slobodno emitirale na HTV-u u svim terminima. Što se promijenilo u zakonima? Zašto ste ih počeli drukčije tumačiti? - pitaju se u RTL-u.

Pozivajući se na ustaljenu programsku shemu koja je dio RTL-televizije, RTL-ovci se opet pitaju:

- U 2005. godini neki od ovih formata su bili sponzorirani, kao što je to slučaj i u 2011. godini. Što je toliko različito u našim programima? Gdje su ta odstupanja? Zašto se godinama niste protivili? - kažu.

Na Zullove riječi replicirao je Ljevak, kazavši da to nije istina i da svi imaju jednak tretman.

- To što je Zull bio kod premijera Milanovića njegova je osobna stvar. VEM je neovisno tijelo i na nas nije bilo političkog pritiska. Zull je tijekom današnjih prezentacija vidio da su sankcije izricane i drugim nakladnicima. Ovo nije tržnica da bi se moglo trgovati. Zakon je jednak za sve i treba ga poštovati - kazao je Ljevak.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala