Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dođite na promociju časopisa Filmonaut i projekciju Kalvarije
Novi broj omiljene filmske tiskovine posvećen je mutacijama filmske priče kao i fenomenu nezavisnog filma

Dođite na promociju časopisa Filmonaut i projekciju "Kalvarije"

Foto: Filmonaut, Facebook


Tema broja posvećena je mutacijama filmske priče, tj. filmašima koji napuštaju klasične načine filmskog pripovijedanja te naraciju u svojim radovima organiziraju vodeći se načelima arhitekture, koreografije, abecede i brojeva. Pozabavili su se i fenomenom nezavisnog filma, o kojem se uoči ovogodišnjeg festivala u Puli dosta pisalo, a Filmonaut donosi i niz intervjua s domaćim filmašima, zaslužnima za neke od najzapaženijih uradaka domaće eksperimentalne, dokumentarne i igranofilmske scene.

Promocija Filmonauta održat će se u ponedjeljak 12. prosinca u 20 sati na polukatu Kina Europa, a novi će broj predstaviti urednici Tamara Kolarić i Mario Kozina. Izdavač Dario Juričan govorit će o filmovima iz produkcije Blanka koji će biti prikazani u Kinu Europa u 21 sat, a predstavit će i novi Blankov projekt Zagreb Film Net koji bi mogao razveseliti sve koji traže posao unutar filmske struke.

Također, na promociji će se pridružiti i Zvonimir Maycug, redatelj prvog hrvatskog pornića Oaze (1988), kao i kultnog ostvarenja Kalvarije (1996), „hrvatskog Brokeback Mountaina“, koji je u tretmanu likova i priče pokazao neviđenu razinu liberalnosti za vrijeme konzervativnih 90-ih. Isječke iz filma na YouTubeu vidjelo je nekoliko desetaka tisuća ljudi, što je Kalvariju učinilo svojevrsnim kultnim filmom koji je paradoksalno rijetko tko gledao, jer nikada nije doživjela ni kino-distribuciju, niti službenu premijeru.


U 22 sata zagrebačka će publika tako moći prisustvovati otkrivanju ovog „kostura iz ormara hrvatske kinematografije“ koji se po prvi puta prikazuje na 35mm vrpci. Opsežan članak i intervju s redateljem za Filmonaut napisao je veliki znalac kultnoga filma Željko Luketić, a prije same projekcije publiku će pozdraviti i redatelj filma. Ulaz na sve događaje je slobodan.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala