Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Domaći film Odredište nepoznato stigao u kina
Radnja filma odvija se u 3 dana i 2 noći, u kojima pratimo Cigu i Maxa, koji u špici ljetne sezone idu prema moru

Domaći film "Odredište nepoznato" stigao u kina

Foto: Facebook.com

Od četvrtka, 8. prosinca, u domaćim kinima počinje se prikazivati hrvatska komedija "Odredište nepoznato" redateljskog dvojca Ines Šulj i Vjerana Vukašinovića. Film je oduševio publiku i kritiku na Vukovar film festivalu 2010. godine te je ondje dobio i Specijalno priznanje žirija.

Radnja filma odvija se u tri dana i dvije noći, u kojima pratimo Cigu i Maxa, koji u špici ljetne sezone idu prema moru. Kreću iz Zagreba u starom autu, kojeg je Max naslijedio od pokojnog djeda. Putujući Cigo i Max svu svoju energiju troše na maštanje o moru i seksualnoj zabavi, no put na more pretvara se doista u put u nepoznato...


Glavne uloge tumače Maksimilijan Ružinski, Dean Krivačić te Bojan Navojec.

- Sve je počelo u ljeto 2003. na cesti za Mostar. Putovali smo na Festival kratkog filma da sudjelujemo i prikažemo kratki film "Kad se smrkne". Na festivalu u Mostaru naši likovi, Cigo i Max, sišli su s platna u stvarnost i krenuli put mora s bezobraznim namjerama. Začeta je ideja o cjelovečernjem igranom filmu ceste 'Odredište nepoznato'. Ideja da Cigo i Max odlaze iz hladnog i kišnog  Zagreba činila se nevjerojatnom pa smo krenuli za njima - napisali su na svojoj službenoj stranici autori filma.

- Novac koji smo skupili bio je dovoljan da pomislimo kako je naša ideja izvediva, ali nedovoljan da bi sve prošlo bez očaja. Ljeto 2005. bilo je najkišnije ljeto u posljednjih 20 godina i pokazalo se da je potrebno da prođemo kroz sve krugove pakla kako bismo naučili što zaista znači cjelovečernji igrani film rađen isključivo sa strašću i voljom... - zaključio je dvojac.


Inače, Vjeran Vukašinović je s Ines Šulj je korežirao, snimio i montirao kratki igrani film "Kad se smrkne" (2003.), nagrađen na Festivalu kratkog filma u Mostaru. 2009. režirao je dva kratka filma, "Ubojstvo" i "Nina Karanjina", a 2010. završio svoj prvi dugometražni film "Odredište nepoznato".

Ines Šulj potpisuje režiju nekoliko glazbenih spotova te igranih filmova "Ubili su ga ciglama" (2001.), "Kad se smrkne" (2003.) te  "Odredište nepoznato" (2010.).

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala