Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Festival Supertoon donosi čak 177 animiranih ostvarenja
Međunarodni festival animacije po prvi će se put održavati od 31. srpnja do 4. kolovoza u Bolu na otoku Braču

Festival Supertoon donosi čak 177 animiranih ostvarenja

Ovog ljeta publika će imati priliku uživati u animiranim filmovima hrvatske i svjetske produkcije koji će se natjecati u tri kategorije. U kategoriji kratkog filma prikazivat će se aktualni svjetski autorski animirani filmovi snimljeni u protekle dvije godine. Konkurencija filmova za djecu i mlade donosi animirana ostvarenja namijenjena specifično mlađoj publici, a  program animiranih glazbenih videa, njih 90,  zamišljen je kao svojevrsna animirana glazbena lista.



Cilj je organizatora prikazivanjem godišnje svjetske produkcije animiranih filmova i dovođenjem profesionalaca animacije na sami festival, ovu vrstu umjetničkog izričaja približiti domaćoj publici i gostima u tijeku turističke sezone, istovremeno popularizirajući animirani film i obogaćujući kulturnu ponudu grada Bola, otoka Brača i Hrvatske.

- Ovo nam je prvi festival i ugodno smo iznenađeni izvrsnim odazivom autora na ovogodišnji Supertoon. Nismo se mogli nadati da će se u konkurenciji za najbolji animirani glazbeni video pojaviti imena poput Coldplay , Deepeche mode, Gogol bordelo, U2, The White Stripes... A u konkurenciji kratkih i filmova za djecu prikazivati ćemo najširu lepezu žanrova, vizualnih i pripovjedačkih koncepcija koji su na nas ostavili dubok dojam. Međunarodni žiri će zaista imati težak zadatak izabrati najbolje - kažu organizatori festivala.



Nagrade za najbolji film u svakoj od kategorija dodijelit će tročlani međunarodni žiri u sastavu: Alexey Alexeev (Rusija), Anna Solanas (Španjolska) i doajen hrvatske i svjetske animacije, Borivoje Dovniković Bordo (Hrvatska). Uz natjecateljske kategorije, program Supertoona obuhvaća i panorame, retrospektive, tematske projekcije, izložbe i radionice za djecu.

Opuštena atmosfera festivala i njegova sjajna lokacija u srcu Bola, jedne od hrvatskih turističkih top destinacija, s otvorenim ljetnim kinom na samoj obali mora, trebale bi biti samo još jedan u nizu dobrih razloga animacijskim profesionalcima i širokom rasponu publike da se zapute na Brač i postanu dijelom ovogodišnjeg Supertoona.

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala