Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Snima se film po jedinom scenariju Tupac Shakura
Multitalentirani reper i glumac svoj jedini scenarij za film napisao je tijekom 11-mjesečnog boravka u zatvoru

Snima se film po jedinom scenariju Tupac Shakura

Foto: PRphotos

Tijekom svog kratkog života, reper Tupac Shakur bio je dupla zloglasna prijetnja, stvarajući platinaste albume i zaslužujući pohvale za glumu u filmovima Juice i Poetic Justice.

No, MC teškog života, koji je kao tinejdžer učio glumu, poeziju, jazz i balet, a u međuvremenu glumio u Shakespearovim dramama u Baltimore School for the Arts, ne samo da je glumio u filmovima i predstavama, nego je navodno i pisao scenarije.

Kako piše Variety, jedini završeni scenarij nazvan Live 2 Tell, kojeg je Shakur napisao u zatvoru, sada je kupila produkcijska kuća koja planira započeti sa snimanjem iduće godine. Jedan od producenata projekta vrijednog 11 milijuna dolara je Preston Holmes, koji je surađivao sa Tupacovom majkom Afeni na dokumentarcu Tupac: Resurrection iz 2003.


Scenarij je opisan kao priča o mladom dileru koji se pokušava istrgnuti kriminalnom životu. Shakur ga je napisao dok je služio 11-mjesečnu kaznu zatvora zbog seksualnog napada.

- On je bio genijalan, a scenarij je važan jer je Tupac dobro znao o čemu piše. Potjecao je iz te zajednice i poznavao je borbu s kojom se nose mladi ljudi. Ima što reći mladima i u 2011., 2012., na isti način na koji je to mogao izreći 1995. - rekao je Ivan Juzang, čija je produkcijska kuća NStar Studios kupila scenarij, kojeg pokušava nabaviti još otkako je napisan. Ovo je drugi pokušaj da se snimi film. Prije pet godina Insomnia Media Group kupila je prava na scenarij, no produkcija nikada nije zaživjela.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala