Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Premijera dokumentarnog filma 'Kinofil' u kinu Tuškanac
Borba za prava životinja na sarajevskim ulicama metafora su života u ovom hrabrom dokumentarcu

Premijera dokumentarnog filma 'Kinofil' u kinu Tuškanac

Pas je najbolji čovjekov prijatelj, poznata je izreka, no često smo svjedoci da čovjek nije najbolji prijatelja pasa. Dokumentarni film Kinofil bavi se tom tematikom na prostorima poslijeratnog Sarajeva.

Svojevrsna hrvatsko - bosanskohercegovačka koprodukcija ovog dobronamjernog i šokatnog dokumentarca mladog redatelja Damira Janečeka i direktora fotografije Srđana Kovačevića prikazuje tužan život pasa lutalica i drugih napuštenih životinja na ulicama Sarajeva i ljude koji se bore da se ta situacija promijeni.

Film prati malo poznatu situaciju - da se na sarajevskim ulicama životinje hvataju žicom i potom ubijaju, a dok gradske vlasti nemaju sluha za ovaj problem, privatni šinteraju cvjetaju. Udruženje građana za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS bori se kako bi se to zaustavilo i pitaju se kako jedna zemlja koja je toliko propatila nema suosjećanja za patnje drugih. Janečeku i aktivistima su prilikom snimanja filma prijetili, šikanirali ih, dok je policijska zaštita potpuno zakazala.

- Ovaj film je napravljen iz ljubavi prema životu, nimalo iz mržnje i cilj mu nije brukanje Sarajeva, već apel za pomoc i sprječavanje ubijanja i nanošenja boli drugom živom biću. Jer sve je to trening za ljude - kaže Janeček.

Dokumentarac je prikazan prošle godine na Sarajevo film festivalu i u Motovunu, a zagrebačka premijera održat će se u nedjelju u 20 sati u kinu Tuškanac. Film će biti moguće pogledati i u zagrebačkom Dokukinu Croatia od 24.2. do 27.2.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala