Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


7. ZagrebDox: Prvi prikazuje dokumentarac o WikiLeaksu
Više od 140 recentnih svjetskih dokumentaraca prikazat će se od 27. veljače do 6. ožujka u Movieplexu

7. ZagrebDox: Prvi prikazuje dokumentarac o WikiLeaksu

Foto: zagrebdox.net

Najveći međunarodni festival dokumentarnih filmova u regiji, popularni ZagrebDox, održat će se od 27. veljače do 6. ožujka i to u pet dvorana multipleksa Movieplex. Domaća će publika tako u osam festivalskih dana imati prilike vidjeti preko 140 dokumentaraca, a ZagrebDox će prvi u svijetu prikazati i dokumentarac o kontroverznom osnivaču WikiLeaksa, Julianu Assangeu. Publiku bi trebao privući i film o odnosu između Dražena Petrovića i Vlade Divca, kao i novi dokumentarac o Natacshi Kapmusch. Prikazat će se i zanimljiv serijal dokumentarnih filmova iz Domovinskog rata. Isto tako, gledatelji će moći vidjeti i dva kandidata za Oscara, a to su "Deponij" redateljice Lucy Walker i "Sunce izlazi" dvojca J. Redfearna i T. Metzgera.


U utrci za glavnu nagradu, Veliki pečat, natječu se čak 53 filma, dok se Mali pečat dodjeljuje autorima do 30 godina starosti. Uz nagradu za najbolji film po ocjeni publike, dodjeljuje se i nagrada Movie That Matter, filmu koji na najbolji način promiče ljudska prava.

Ovogodišnji program donosi i dva nova programa: Majstore Doxa (novi projekti slavnih svjetskih dokumentarista) i Teen Dox ( dokumentarci namijenjeni teenejdžerima). Osim konkurencije, filmski program čine već poznati Glazbeni globus, Kontroverzni Dox, Happy Dox te Stanje stvari.
- Ove godine pripremamo hrpu iznenađenja, prije svega filmove koji su osvojili nagrade u Cannesu, Berlinu, Sundanceu, IDFA-i, kao i dva filma nominirana za Oscara - najavio je Nenad Puhovski, direktor festivala.


Ulaznice za dnevne projekcije moći će se kupiti po cijeni od 20 kuna, dok će se za one večernje morati izdvojiti 25 kuna. Tradicija besplatnih projekcija u dvorani 2, s reprizama filmove iz konkurencije i ove godine će, na radost svih, i dalje biti na snazi.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala