Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Autor hita Do they know it's Christmas? mrzi svoju pjesmu
Bob Geldof napisao ju je za gladne u Africi, a danas tvrdi kako je odgovoran za najgoru pjesmu u povijesti

Autor hita "Do they know it's Christmas?" mrzi svoju pjesmu

Foto: PRPhotos

Jedna od najiritantijih božićnih pjesama, koju svake sezone oko blagdana ne možemo nikako izbjeći, Do they know it's Christmas? i svom tvorcu popela se na vrh glave. Bob Geldof ju je skladao za Band Aid 1984. godine kako bi sakupili novac za gladne u Africi, i mada je to hvalevrijedna ideja bila, nitko nije mogao ni zamisliti u što će se ta pjesma pretvoriti.

Kako kaže sam Geldof - Za koji dan, kada uđem u supermarket i zaputim se prema policama, čuti ću je kako svira sa zvučnika. Opet i opet i opet. I tako svakog j.....g Božića - a mnoštvo ljudi glatko bi se složilo s njegovom opservacijom.

- Odgovoran sam za dvije najgore pjesme u povijesti. Do they know it's Christmas? i We are the world - priznao je Bob Geldof. We are the world, pjesma je koja je došla nekoliko mjeseci nakon uspjeha spomenutog božićnog hita, u kojoj su se okupili glazbenici iz cijelog svijeta poput Michaela Jacksona i Lionela Richiea.

Božićni evergreen Do they know it's Christmas?, sa srcedrapajućim stihovima 'Ove godine neće biti snijega u Africi' posvećen stanovništvu gladne Etiopije u kojem je 35% stanovništva muslimanske vjeroispovjesti, prvi put je izdan u studenom 1984. U Band Aidu okupili su se U2, Paul Weller, Phil Collins, Sting i mnogi drugi. Pet je tjedana bio na prvom mjestu britanske liste singlova i bio je najprodavaniji singl sve do 1997. godine kada je reizdan singl Candle in the wind u čast pokojne princeze Diane. Nove verzije singla Do they know... izdane su 1989. i 2004., no ništa nije nadmašilo originalno izdanje.

 J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala