Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Morrissey: Kineze smatram nižom vrstom
Glazbenikovu je rasističku izjavu, kako je rekao, isprovocirao odnos Kineza prema životinjama

Morrissey: Kineze smatram nižom vrstom

Foto: PR photos

Popularni glazbenik Morrissey, bivši frontmen grupe The Smiths, u jednom je od svojih posljednjih intervjua Kineze, zbog njihovog, kako je rekao, neljudskog odnosa prema životinjama nazvao "nižom vrstom". Pjevač je od samog početka karijere pozornost plijenio i svojim specifičnim karakterom, načinom razmišljanja i komentarima koji su često bili na rubu govora mržnje.

- Jeste li vidjeli na vijestima njihov odnos prema životinjama i životinjskom svijetu općenito? To je užasavajuće! Ne možete pomisliti drugo osim da su Kinezi niža vrsta - rekao je glazbenik u intervjuu za britanski Guardian.


Morrissey je zakleti vegetarijanac i borac za prava životinja, ali ovim istupom je, zalažući se za životinje, uvrijedio Kineze i zaradio nepoželjni epitet rasista. Ništa blaži nije bio ni u odgovorima na druga pitanja koja su mu tijekom intervjua upućena pa je za kolege pjevače rekao: - Oni imaju dvije, ili tri melodije koje bolesno ponavljaju na 28 albuma.

Ljude smatra problemom, a glazbene top ljestvice besmislenima jer, kako kaže, "više se ništa ne može učiniti s talentom, darom, pameću i originalnosti. Svaki novi pjevač dođe na prvo mjesto top ljestvice, ali kad se počne pričati o samostalnom nastupu uživo, onda ne mogu napuniti ni telefonsku govornicu".

Inače, ovo nije prvi put da Morrissey ima rasistički ispad. Iako se deklarira kao borac protiv rasizma, prije dvije je godine progovorio o problemu imigranata koji "zagađuju Veliku Britaniju, zbog čega pravi Britanci postupno, ali brzo nestaju", a nakon toga uplatio 28 tisuća funti za kampanju "Love Music Hate Racism".

Moj TV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    bozoli bozoli @ 6.9.2010. 21:58
    A i to je krelac svoje vrste! Ti isti Britanci masovno crpe naftu iz meksičkog zaljeva i upravo su uzrokovali manju ekološku katastrofu koja će pogoditi sav živi svijet u tom dijelu oceana. Da ne spomenem da Velika Britanija više nema divlju prirodu, niti biljke a bogami niti životinje jer su ih masovno istrijebljivali tijekom industrijskih revolucija u 18. i 19. stoljeću. Marš!
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala